Kastamonu Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, çocukların okullu olmadan önceki ilk eğitim aldıkları yer aileleri olduğunu, bu nedenle çocuk yetiştirmede bilinçli ailelerin sayısının artırılması gerektiğini söyledi.
Aksoy, Ali Fuar Darende, Gazipaşa, Şerife Bacı ve Candaroğulları okullarının 7-19 yaş arası çocukların ailelerinin eğitilmesi için düzenledikleri seminerlerin tamamlanması nedeniyle düzenlenen sertifika törenlerine katıldı.
Katılmış olduğu her iki törende de Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapısının küçüldüğünü, ağırlıklı olarak görevlerin taşraya devredildiğini, en başta da bakanlıkta genel müdürlük sayısının düşürüldüğünü vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, "Her şeyin başı hiç şüphesiz ki aile. Çocuklarımızın ilk eğitim aldığı yerler aile ve ilk öğretmenleri de anneleri" dedi.
Her ilde olduğu gibi çocuğun eğitilmesinde annenin rolünün daha fazla olduğuna dikkat çeken Aksoy, çocuklara çok çalışmaktan öte, programlı ve düzenli çalışmanın öğretilmesi gerektiğinin altını çizerek, "Büyükler olarak bizlerinde pek fazla programlı hareket ettiğimiz söylenemez. Belki de bizlerinde en büyük eksikliği programsızlık. Çocuklara karşı hoş görü anlayışımız biraz daha fazla olmalı. Aile eğitimlerinde genellikle çocuklarımıza olan davranışlarımız üzerinde duruluyor. Burada görev yaptığım sürece aile eğitimlerine fazlasıyla önem vereceğiz" diye konuştu.
Kastamonu'nun 360 bin nüfusa sahip olduğunu, bunun yaklaşık 60 binin öğrenci olduğunu, geriye kalan nüfusun 150 bininin eğitimle ilişkisinin bulunduğunu vurgulayan Aksoy, velilere yönelik gelecek talepler doğrultusunda kursların açılabileceğini, Okullar Hayat Olsun Projesi çerçevesinde açılacak kursların ve seminerlerin velinin ayağına götürüldüğünü kaydetti.
Eğitimdeki idareciler ve fiziki mekanlar konusunda Kastamonu'nun oldukça şanslı bir il olduğunun da altını çizen Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, "Eğitimin başında işini bilen ve gayret sarf eden arkadaşlarımız var. Bizlerin görevi ise onların önlerini açmak olacak. Düzenledikleri her türlü programa katılmak için gayret sarf ediyorum" dedi.
Aile eğitimlerine katılan yaklaşık 80 veliye sertifikaları Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, Eğitim Denetmenleri Başkanı Yaşar Tutkun ve diğer ilgililer tarafından verildi.
(Vİ-SA)

25.01.2013 12:36:23 TSI

Editör: Wan Haber