Kastamonu'da kaliteli sahalarda kış üretimlerine devam ediliyor.
Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü'nde kaliteli emval veren sahalarda 2013 yılı üretimlerine başlandı. Kastamonu Orman Bölge Müdürü Ali Şahin, 30 santimetre kar üstünde yapılan kış üretimlerini yerinde denetledi.
Taşköprü Orman İşletme Müdürlüğünde yapılan denetimlere Bölge Müdür Yardımcısı Yaşar Çakıroğlu, İşletme Pazarlama Şube Müdürü Adem Genç, Taşköprü Orman İşletme Müdürü Muzaffer Büyükterzi ile Taşköprü İşletmesi müdür yardımcıları ve işletme şefleri katıldı.
Taşköprü Orman İşletme Müdürlüğünde yapılan denetimlerde kış üretimleri ile ilgili bilgi veren Kastamonu Orman Bölge Müdürü Ali Şahin, "Kaliteli emval veren sahalarda kış üretimlerine başladık. Bölge Müdürlüğümüzde kaliteli emvale yoğun talep her zaman var. Bu nedenle 2012 yılında oranında 1. ve 2. sınıf tomruk ürettik. Kaliteli emval bu dönemde piyasada % civarında daha fazla fiyata alıcı buluyor. Bu nedenle kış dönemde köylümüze üretimi prim vererek yaptırıyoruz. Hem devlet, hem millet kazanıyor" dedi.
Denetimler sırasında üretimde çalışan köylülerin kişisel koruyucu ekipman kullandığını gören Kastamonu Orman Bölge Müdürü Ali Şahin, "Köyümüzün FSC sürecinde koruyucu ekipmanlarına alıştığını görmekten memnun oldum. Bu ekipmanlar bir canı bile kurtarsa yeter. Bu nedenle köylülerimizin yanında, Taşköprü İşletme Müdürümüze ve ekibine de teşekkür ediyorum" diye konuştu.
(Vİ-SA)

14.01.2013 18:44:14 TSI

Editör: Wan Haber