KASTAMONU - Kastamonu Üniversitesi'ne sağlık yüksekokulu kazandıran Fazıl Boyner törenle anıldı.

Gelenek haline gelen ve bu yıl ikincisi düzenlenen anma günleri etkinliğine Vali Erdoğan Bektaş'ın yanı sıra; Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz ve Boyner ailesinden Fazıl Boyner'in kızları Latife Boyner, Lerzan Boyner ve Leman Halolu katıldı.

Anma töreni 1996 yılında hayatını kaybeden işadamı Fazıl Boyner'in hayatının sunum eşliğinde gösterimi ile başladı. Ardından ilk olarak söz alan KÜ Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, üniversitenin yapılanmasında önemli katkıları olan Fazıl Boyner Sağlık Yüksekokulu'nun kuruluşuna vesile olan Boyner ailesine katkılarından dolayı teşekkürlerini sundu.

Vali Erdoğan Bektaş ise Fazıl Boyner için, "Böyle bir okul yapılmamış olsa idi Fazıl Boyner bu şekilde anılıyor olmayacaktı. Fazıl Boyner malvarlığını halka hizmet için harcadı. Herkes ardında bıraktıklarıyla anılır, Fazıl Boyner ise böyle bir tesisle sonlu hayatını sonsuz hale getirdi" diye konuştu.

Çok para sahibi olanların böyle hayırlara her zaman vesile olamadığına da değinen Bektaş, Fazıl Boyner'in kızlarının bu bağışla minnet ve vefa borçlarını da yerine getirdiğini ifade etti. Bektaş, "Bunlar şehrin manevi değerlerini süslüyor" diyerek şehre kazandırılan bu imarların önemine de sözlerinde yer verdi.

Katılımcılara Fazıl Boyner Sağlık Yüksekokulu tanıtım filmi sunularak yapılan etkinlikler izlettirildi. Fazıl Boyner'in kızları Latife Boyner, Lerzan Boyner ve Leman Halolu'na sunum sonrasında çeşitli hediyeler sunuldu. Konuşmaların ardından öğrencilerin güzel sanatlar dersinde yapmış oldukları resimlerden oluşan sergi gezilerek eserler dikkatle incelendi.

Boyner Ailesi, bu çalışmaların ortaya çıkmasında vesile olan herkese teşekkür ederek, bu tür çalışmaların düzenlenmesinden dolayı yaşadıkları mutluluğu dile getirdi.
CİHAN

Editör: Wan Haber