Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürü Ercan Yeni, Kastamonu il genelinde doğa turizmi açısından potansiyel özelliklere sahip alanların tespitinin biran önce yapılmasını istedi.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne bağlı 10. Bölge Müdürlüğü Kastamonu Şube Müdürlüğü tarafından Kastamonu'nun Doğa Turizmi Eylem planını masaya yatırdı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürü Ercan Yeni başkanlığında yapılan toplantıya kamu kurum müdürleri ve yetkililer katıldı.
Toplantıda konuşan Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürü Ercan Yeni, Kastamonu'nun birçok turistik ve kültürel tarihi eserleri hep birden içinde barındıran bir il olduğunu, bunların da doğal halinin bozulmadan hem iç hem de dış turizme sunulmasının önem arz ettiğini söyledi. Mevcudu koruyup değerlendirmenin söz konusu olacağını kaydeden Yeni, konuyu yönetişim anlayışı içerisinde yerelde imkanların ele alınması ile değerlendireceklerini ifade etti.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürü Ercan Yeni, Kastamonu il genelinde doğa turizmi açısından potansiyel özelliklere sahip alanların tespitinin bir an önce yapılmasının ve özellikle önümüzdeki yıllarda Kastamonu'da yapılacak yatırımların neler olacağı noktasında çalışma yapılması gerektiğini belirtti.
Toplantıda, Kastamonu ili merkez ilçe ve diğer ilçelerde doğa turizmi açısından öneme sahip potansiyel alanlarda yayla turizmi, mağara turizmi, akarsu turizmi, kış turizmi, doğa yürüyüşü turizmi, fotosafari turizmi, av turizmi gibi faaliyetlere ilişkin yapılabilecek kamp noktaları, yürüyüş noktaları, rafting yapılabilecek yerler hakkında katılımcılara bilgi verildi.
(Vİ-SA)

12.02.2013 18:40:23 TSI

Editör: Wan Haber