2012-2013 eğitim-öğretim döneminin ilk yarısı okullarda düzenlenen karne törenleriyle son buldu. Buna göre, 60 öğrenci karnesine kavuştu.
Öğrencilerin 16 gün boyunca dinlenecekleri yarıyıl tatilinin karne dağıtım töreni Candaroğlu İlkokulu'nda yapıldı. Törene, Vali Vekili Alper Tanrısever, AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy ve öğrenci velileri katıldı.
Karne dönemlerinin eğitimcilerin hasat dönemi olduğuna işaret den Milli Eğitim Müdürü Aksoy, "Elbette ki her veli çocuklarının tüm notlarının iyi olmasını ister. Ne var ki karnelerde kırık notlarda olacak. Veli ve öğrenci kırık notların sebeplerini karşılıklı olarak konuşup birlikte çözüm üretmeli. Çocuklar bizim geleceğimiz. Kırık notu bulunan çocuklarımıza karşı takınacağımız olumsuz tavırlar, kesinlikle yararlı bir sonuç sağlamayacaktır" dedi.
Çocuklara tatillerini dinlenerek geçirmelerini, bol bol kitap okumalarını öneren Aksoy, kırık notları bulunan öğrencilere bu dersleri düzelte bilmeleri için plan yapmalarını önerdi. Tatil süresince öğretmenlere de dinlenmelerini tavsiye eden Aksoy, "Meslektaşlarım hem dinlenecek, hem de bir taraftan ikinci dönemin hazırlıklarını yapacaklar. Ben tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize başarı dolu bir yıl temenni ediyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından sınıflara girerek öğrencilerin bir bölümüne karnelerini Vali Vekili Tanrısever, milletvekili Gülşen, Başkan Vekili Yavuz ve Milli Eğitim Müdürü Aksoy dağıttı.
(Vİ-

25.01.2013 18:34:02 TSI

Editör: Wan Haber