'Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'dan yararlanan denetimli serbestlik tedbiri uygulanan 135 mahkum, Kastamonu Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan tahliye edildi.
'Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un onaylanmasıyla bu yasadan yararlanan bazı mahkumlar da tahliye edilmeye başlandı. Kanun ise dün akşam Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanmış ve kamuoyunda da 'Anadilde Savunma Hakkı' ve mahkumların aileleriyle görüşmelerine imkan sağlayan yasa olarak tanınmıştı.
Cumhurbaşkanı Gül tarafından yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderilen "Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" sonrası ise kanundan yararlanan Kastamonu Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndaki 135 kadar mahkum tahliye edildi.
Kanundan yararlanan mahkumların tahliyeleri devam ederken, mahkum yakınlarının da ceza infaz kurumunun çıkışındaki heyecanlı bekleyişleri sürüyor. Kanundan yararlanan bazı mahkumların cezaevinden tahliyeleri ise devam ediyor.
(Vİ-OA-Y)

01.02.2013 12:14:55 TSI

Editör: Wan Haber