Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü 2012 yılında 439 bin 400 metreküp dikili satış yaparak ilk defa ülke genelinde birinci sıraya yerleşti.
En yakın Bölge Müdürlüğünden 1 milyon 200 bin metreküp daha fazla üretim yaparak 2 milyon 616 bin metreküp dikili damgaya ulaşan Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü, dikili satışta da diğer Bölge Müdürlüklerini ilk defa geçerek ormancılığın her alanında olduğu gibi 2012 yılında dikili satışta da 439 bin 400 metreküp ile ilk sıraya yerleşti.
Konu ile ilgili bilgi veren Kastamonu Orman Bölge Müdürü Ali Şahin, "Genel Müdürlüğümüzün dikili satış politikası gereği elimizden gelen gayreti gösterdik. Köylümüz de bize inandı, güvendi. Bu başarı tüm ekibimin başarısıdır. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Dikili satışlar ile köylümüz orman işçiliği yanında ayrıca ürettiği emvalin esnafı da oluyor. Böylece köylümüz esnaf bilinci ile daha kaliteli, piyasa talebine uygun üretim yaparak daha fazla kazanıyor. Depolama olmadığı için, hem maliyet düşüyor, hem de piyasaya daha hızlı ve daha taze emval veriyor. Hatta müşterileri kabuk soyulmasını istemediği için işçiliği yüzde 70 oranında azalıyor. Sonucunda her yönü ile köylümüz kazanıyor" dedi.
(Vİ-SA)

20.01.2013 18:51:36 TSI

Editör: Wan Haber