AK Parti Osmaniye Milletvekili Durdu Mehmet Kastal, yapımı devam eden olimpik yüzme havuzu inşaatını gezerek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapımı devam eden olimpik yüzme havuzu inşaatını gezen AK Parti Osmaniye Milletvekili Durdu Mehmet Kastal, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir'den yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Yüzme havuzunun yapımında özellikle yüzme sporunun geliştirilmesinin hedeflendiğini belirten Demir, "Bölgemiz deniz bölgesi ama birçok vatandaşımız yüzmeyi bilmiyor. Burada özellikle yüzme konusunda ciddi çalışmalarımız olacak. Küçük büyük herkese yüzme kursu açıp, yüzmeyi öğreteceğiz. Yüzme, en güzel spor dallarından biri ama spor deyince akla hemen futbol geliyor. Biz de; futbol da oynansın ve izlensin ama yüzmeyi de herkes bilsin istiyoruz" dedi. 2013 yılı içerisinde iç tefrişat çalışmalarının biteceğini belirten Demir, 2013 yılında spor kompleksinin tam olarak faaliyete geçeceğini söyledi.
Osmaniye'de örnek bir proje olan olimpik yüzme havuzu inşaatının tamamlanmasıyla Osmaniyeli gençlerin önemli başarılar elde edeceğine inandığını söyleyen Milletvekili Durdu Mehmet Kastal da şunları dile getirdi:
"Esasen burası spor kompleksinden ziyade bir yaşam merkezi olacak. Olimpik yüzme havuzumuz ve kapalı spor salonumuz yapıldığında, gençlerimiz şehrimizin sesini sadece Türkiye'ye değil Avrupa'ya da duyuracaklardır. Gençlerimiz, bu tesisler sayesinde başarılar elde edeceklerdir. Yüklenici firma yüzme havuzumuzu en kısa sürede tamamlayarak teslim edecek. Bu bölge de okul ve spor alanlarının olduğu harika bir kompleks haline gelecektir. Kaba inşaatı bitmiş ve iç yapımının hazırlıklarına başlanmış. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, her gelişimde beni yapılan ve yapımına devam edilen çalışmaları gezdiriyor. Bundan da büyük keyif alıyoruz."
Osmaniye'nin spor tesisi konusunda zengin olduğunu ifade eden Kastal, "Osmaniye büyük ve marka şehir olma yolunda hızla ilerliyor. Böyle giderse Osmaniye spor tesisi bakımından bir numaralı il olacaktır. Yapılan çalışmaların birçoğu, Osmaniye'de bir ilk ve birçok ilde de bulunmuyor. Şu anda gezdiğimiz spor kompleksi, içerik olarak Osmaniye'de bir ilktir. Bu çalışmaların tamamı bittiğinde burası Osmaniye'nin en gözde merkezi haline gelerek en iyi spor alanı olacaktır" şeklinde konuştu.
(ACK-Y)

04.02.2013 21:52:30 TSI

Editör: Wan Haber