Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Kasımpaşa kendi sahasında Sanica Boru Elazığspor ile 0-0 berabere kaldı.
Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Kasımpaşa Teknik Direktörü Şota Arveladze, iyi mücadele etmelerine rağmen rakip kaleci Ivesa'yı geçemediklerini ifade etti.
Arveladze, oyuncularını tebrik ederek, "Çok pozisyona girdik. Son 20 dakika baskılı oynadık ama sonuç alamadık. Karşımızda çok iyi oynayan bir ekip ve kaleci vardı. Gösterdiğimiz mücadeleden memnunum. Herkesin bizden beklentisi arttı. Bu arada yeni transferimiz Fritzler çok iyi oynadı" şeklinde konuştu.
Kasımpaşalı Elyasa Süme ile Arjantinli futbolcu Fritzler ise, çok fazla pozisyona girmelerine rağmen kazanamadıklarını ve galibiyeti kaçırdıklarını kaydettiler.

SANİCA BORU ELAZIĞSPOR CEPHESİ
Sanica Boru Elazığspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, maçın hakkının beraberlik olduğunu ve taraftarlara kalite olarak Türkiye liginin üstünde bir maç seyrettirdiklerini söyledi.
İki takımın da maç genelinde birbirini çok ciddiye aldığını dile getiren Vural, "İki takımdan biri kaybetseydi iyi olmazdı. İki takım da kaybedecek kadar kötü oynamadı. Kasımpaşa'nın kaçırdığı penaltı öncesinde biz de net bir pozisyon kaçırdık. Zorlu bir maç trafiğindeyiz. Bugün aldığımız 1 puan altın değerinde. Çünkü Akhisar Belediyespor kaybetti. Mersin İdmanyurdu'nun zor maçı var" ifadelerini kullandı.
Çok iyi bir transfer politikası izlediklerini ve kulübe 4,5 milyon avro kazandırdıklarına dikkati çeken deneyimli teknik adam, şunları söyledi:
"Fiziksel olarak yeterli değiliz. Kampta eksik çalıştık. Şu an da 27 kişilik iyi bir kadro oluşturduk. Çok karakterli bir ekiple çalışıyorum. Gönderdiğimiz ve yaptığımız transferlerle kulübe 4,5 milyona avroya yakın tasarruf sağladık. Elazığ'ın geleceğini kurtartan transferler yaptık."
Futbolun sadece bir spor olmadığını aynı zamanda önemli bir sosyal sorumluluk olduğunu aktaran Vural, "Şehirde farkındalık uyandırdık. Bırakın bizi tüm doğunun futbol merkezi olması için sosyal sorumluluk projesi başlattık. Bunun için Elazığ'daki herkesin bu projenin içine maddi manevi destek vermesi gerekir. Takımın ligde kalmasından çok, başarılı olması bu projenin hayata geçmesi için önemli" şeklinde konuştu.
Son 6 haftaya 35 puanla girmeyi hedeflediklerini dile getiren Vural, "39 puan barajı için bunu yapmamız lazım. Haftaya Beşiktaş'ı da yenmek için oynayacağız. O maçta sahanın büyüğü olmak istiyoruz. Koskoca Fenerbahçe camiasını bizden 1 puan aldı diye sevindirdik. Böyle bir takım haline geldik. İkinci devreye iyi başladık ve bu sezon sonuna kadar devam eder inşallah" değerlendirmesinde bulundu.
Maçtan önce Kasımpaşa taraftarının kendisini tribünlere çağırmasına da değinen Yılmaz Vural, "Çok duyguluyum. Türkiye'de vefa denen şeyi unutuyoruz. Kasımpaşalı öyle bir Kasımpaşalı ki Allah razı olsun onlardan. Kendilerine hizmet etmiş bir arkadaşlarını unutmadılar. Onların bu davranışı tüm Türkiye'ye örnek olsun. Kasımpaşa bundan sonra Elazığ'ın kardeş takımıdır. Bunu ömrüm boyunca unutmayacağım" dedi.
Bordo-beyazlı futbolculardan Sinan Kaloğlu ile Orhan Ak ise, zorlu bir deplasmanda 1 puan aldıklarını ve ligde kalacaklarının sinyalini verdiklerini kaydetti.
(BÇ-BÇ-S)

02.02.2013 19:47:25 TSI

Editör: Wan Haber