Konya'nın Beyşehir ilçesinde bir traktör galerisinden çelik kasayla birlikte cep telefonu çalan hırsızlık şüphelileri, cep telefonunun sinyalinden tespit edilerek Bursa'da yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, Beyşehir'de 11 Ocak 2013 günü saat 05.00 sıralarında Cezaevi Caddesi üzerinde bulunan bir traktör galerisine giren kimliği belirsiz 2 kişi, içeride bulunan çelik kasayla birlikte cep telefonunu çalarak ortadan kayboldu. İş yeri sahibinin ihbarı üzerine galeride inceleme yapan polis, güvenlik kamerası kayıt cihazı ile görüntülerin kayıt edildiği bilgisayar kasasının yerinde olmadığını gördü. Bunun üzerine çevrede araştırma yapan polis, her iki cihazı da Çarşamba Kanalı'nda durgun sular içerisinde buldu. Sudan çıkarılan bilgisayar kasasındaki görüntüleri izleyebilmek için uzun süre teknik çalışma yürüten polis, görüntülerin bir bölümünü kurtarmayı başardı. Görüntülerde maskeli 2 kişinin malzeme ve traktörlerin arasından yürüyerek iş yerinin kapısına doğru yöneldikleri ve kapıyı zorladıktan sonra içeriye girdikleri görüldü. Şüphelilerin yüzlerinin maskeli olması nedeniyle kimlik tespiti yapamayan polisler, çalınan cep telefonunun sinyalini takip etmeye başladı. Yapılan teknik takibin ardından cep telefonu sinyalinin Bursa'da bir ikametten geldiği tespit edildi. Belirlenen adreste arama yapan polis, çelik kasayla birlikte çalınan cep telefonunu evde buldu. Bunun üzerine evde bulunan T.B. ile ismi açıklanmayan 1 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin hırsızlık olayından öncesinde de Müftü Mahallesi'nde bir polis memuruna ait otomobili de çalarak ilçe merkezinden bu araçla uzaklaştığı ve bindikleri aracı da daha sonra Beyşehir-Isparta karayolu üzerinde yol kenarında terk ederek kayıplara karıştığı öğrenildi. Polisteki sorgusunda suçlamaları kabul etmeyen T.B., Bursa'da sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer şüpheli ise serbest bırakıldı. Traktör galerisinden çalınan çelik kasının içerisinde müşterilere ait bazı senetler dışında kıymetli bir şey olmadığı öğrenildi.
Ortaya çıkan güvenlik kamerası görüntülerinde, mekana tel örgülerden atlayarak girdikleri belirlenen 2 şüphelinin, galeri bahçesindeki malzeme ve traktörlerin arasından yürüyerek iş yerinin kapısına doğru yöneldikleri görülüyor. Şüpheliler, daha sonra kapıyı zorlayarak çelik kasanın olduğu büroya giriyor ve gözlerden kayboluyor.
(ARÖ-AH-ÖZ-Y)

19.02.2013 10:56:04 TSI

Editör: Wan Haber