Kartepe Belediyesi kış spor okulları bünyesinde "Kartepe'de kayak bilmeyen çocuk kalmasın" sloganı ile 2009 yılında start alan kayak kursları devam ediyor.
Kartepe'nin zirvesinde Kartepeli çocukları kayak sporu ile tanıştırarak bu sporu yapmalarına imkan sağlayan kurslardan, geçen dönem 400 öğrenci faydalanmıştı. Kar kayağı yapmayı öğrenen Kartepeli öğrenciler kendilerine bu imkanı sağlayan Kartepe Belediyesi'ne teşekkür ettiler.
Kartepe Belediyesi Kış Spor Okulları kapsamında gerçekleştirilen kayak kursları ücretsiz olarak 20'şerli gruplar halinde 5 eğitmen nezaretinde haftada 2 gün süre ile uygulanıyor. 8-15 yaş grubu Kartepeli öğrenciler Salı ve Perşembe günleri Kartepe Belediyesi tarafından otobüslerle nakledilip zirveye çıkartılıyor. Kayak malzemelerini tanıma ve giyip çıkartma, düşme teknikleri eğitimlerini alan öğrenciler sırasıyla kar sapanıyla yavaşlama ve paralel kayarak hızlanmayı nasıl yapacaklarının teorik ve pratik bilgilerini eğitmenlerinden alıyorlar. Kartepe'nin zirvesinde gerçekleşen kurslarda öğrenciler kayarak aşağı inip telesiyejle yukarı çıkartılıyor.
Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık kış turizminin önemli merkezlerinden biri olan ilçede kayak sporunu geliştirmek adına kurslarda öğrencileri eğittiklerini belirterek, "Kayak sporunu geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla kış spor okulları bünyesinde 2009 yılından beri bini aşkın öğrencimiz bu kurslardan faydalanma imkanı buldu. Bu kurslarımıza katılan kursiyerlerimize malzeme desteğinde bulunan işletmelere, yer konusunda bizlere kapılarını açan otel yetkilileri ile kurslarda eğitmenlik yapan hocalarımıza teşekkür ederiz" dedi.
Kayak kursuna katılan öğrenciler de kendilerine sunduğu bu imkan için Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'a teşekkür etti. Kartepe Belediyesi'nin kış spor okulları kapsamındaki kayak kursları kayak yapmaya uygun kar kalınlığı bulunduğu sürece devam edecek.
(UU)

10.01.2013 17:26:06 TSI

Editör: Wan Haber