Kartepe Belediyesi, Marmara Ordulular Derneği işbirliğiyle umreye gidecek vatandaşları bilgilendirmek için Derbent Kültür Merkezi'nde bir konferans düzenledi. Tarihçi yazar Mustafa Turan "Mekke ve Medine" konulu sinevizyon destekli sunumu ile katılımcılara sanal umre yaptırdı.
Kartepe'den umreye gidecek vatandaşların heyecanlarını yenmelerine yardımcı olmak amacıyla düzenlenen konferansı, Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Bülbül, Meclis Üyesi Orhan Akyüz, Marmara Ordulular Dernek Başkanı Mehmet Çun, Tarım İl Müdür Vekili Mustafa Demirbaş, Arifiye Müftüsü Mehmet Uzunca, Kartepe Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Muhammed Kanık, mahalle muhtarları, din görevlileri, cami dernek yöneticileri, belediye daire müdürleri ve Kartepelilerden oluşan kalabalık bir davetli topluluğu büyük bir ilgi ile takip ettiler.
Hikmetiye Camii imamı Şakir Sarı'nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ardından Tarihçi Yazar Mustafa Turan, sinevizyon gösterisi eşliğinde sanal alemde ve beyaz ekranda katılımcılara, kare kare Mekke ve Medine'nin çevresini, tarihi ve sosyal dokusunu göstererek kutsal topraklarda umrenin nasıl yerine getirileceğini anlattı. İzleyicilerin derin bir duygu seli yaşadığı konferansta Turan, "Allah yapacağınız ibadetleri kabul ve makbul eylesin" dedi.
Kartepe Belediye Başkanının ilçenin tanıtımı içeren hediyelerini takdim eden Başkan Yardımcısı Hüseyin Bülbül, "Tadına doyamadığım Mustafa Turan hocamızın sohbetinin tadına sizlerinde ulaşması için kendisini sizlerle buluşturmak istedik. Bu sohbetin kutsal topraklara yapacağınız ziyaret öncesi sizlere ışık tutacağına inanıyorum. Eşsiz sunumu için de hocamıza çok teşekkür ederim" dedi. Program Arifiye Müftüsü Mehmet Uzunca'nın yaptırdığı duanın ardından son bulurken katılımcılar Tarihçi Yazar Mustafa Turan'ın kitaplarını imzalattırdılar.
(MA-MA)

31.01.2013 12:03:59 TSI

Editör: Wan Haber