Kartepe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü metorolojiden gelen bilgiler doğrultusunda sahaya inerek bölgedeki ana arter yolların açık tutulması için karla mücadele konusunda aralıksız çalışma yaptı.
Kartepe halkının kar yağışından olumsuz etkilenmemesi için 25 kişiden oluşan ve 2 kar küreme ve tuzlama aracı, 6 JCB kepçe, 2 greyder, 2 loder ile yolarlı tek tek tarayarak ulaşımın aksamaması için yoğun çaba sarf etti.
Kartepe Belediyesi, vatandaşların keyif aldığı kar yağışlarından ilçe halkının olumsuz etkilenmemesi yönündeki çalışmalarını da tamamlandı. Bu konuda titiz bir çalışma izleyen Kartepe Belediyesi ekipleri kar, tipi ve buzlanmaya karşı alarma geçirildi. Kartepe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde karla mücadele konusunda özel bir ekip görevlendirilirken meteorolojiden gelen uyarılara göre ekipler dünden itibaren işbaşı yaptı.
Karla mücadele ekibine ekipman takviyesinde de bulunan Kartepe Belediyesi, 2 adet tuzlama ve kar küreme aracını da hizmete aldı. Olası soğuk hava koşulları ile birlikte ilçede görev alacak ekipler dünden itibaren merkez, Uzunçiftlik, Sarımeşe, Uzuntarla ve Eşme ile Arslanbey, Suadiye, Derbent, Maşukiye ve Acısu bölgelerinde kar, tipi ve buzlanmaya karşı mücadeleye devam etti. İlçe içindeki güzergahlar ile köy bağlantı yollarının açık kalmasını sağlayacak ekipler Kartepe'de kar yağışlarından halkın olumsuz etkilenmemesi için çalışmaları 24 saat süre ile aralıksız devam ettirecek.
(MA-MA)

08.01.2013 11:49:51 TSI

Editör: Wan Haber