Kartepe halkının kar yağışından olumsuz etkilenmemesi için belediye ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ana arter yollarda kar küreme ve tuzlama araçları yanı sıra iş makineleri yardımıyla yürütülen çalışmalarda yayaların güvenliği içinde kaldırımlarda kürekle temizlik yapılıyor.
Kartepe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı karla mücadele ekibi etkili kar yağışı ile birlikte sahaya inerek 24 saat süre ile çalışma yaptı. Özellikle ana arter yolların açık kalması için ilk günden itibaren yoğun bir çalışma sergileyen 25 kişilik ekip 2 kar küreme ve tuzlama aracı, 6 JCB kepçe, 2 greyder, 2 loder ile görev yapmakta. Yeni kar küreme ve tuzlama araçlarının işlevselliği sayesinde hem iş gücü hem de zamandan kazanan ekipler ulaşımın aksamamasında da önemli rol oynadı.
Ekipler, köprüler ve üst geçitlerde yolların açık kalması için hem kar küreme hem de gece olası buzlanmalara karşı tuzlama çalışmalarını belirlenen güzergahlarda periyodik olarak gerçekleştirmekte. Kartepe genelinde gelen ihbarları da göz ardı etmeyen ekipler özellikle eğitim kurumları çevresinde de çalışma yapmakta. Hastaların sağlık kurumları ve sağlık ekibi ile ulaşmasında da görev yapan ekipler Kirazoğlu Mahallesi ve Ketenciler Köyü bölgelerinde ulaşımın açık kalması için çaba gösterdi.
Karla mücadele konusunda yayaların güvenliğini de ihmal etmeyen Kartepe Belediyesi, ana arter güzergahlarda kaldırımlarda kürekle kar küreme çalışma yaparken buzlanmaya karşı tuzlama da yapılıyor. Belediye olarak karla mücadele konusunda aldıkları önlemlerin yağışlar süresince devam edeceğini belirten Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, "Ana arter yollarımızda sıkıntı yaşanmadan ulaşımın güvenli şekilde akması için ekiplerimiz 24 saat aralıksız görev yapmakta. Yayalarımızın da güvenliğini ihmal etmeyen ekiplerimiz halkımızın kar yağışından olumsuz etkilenmemesi için görevinin bilincinde hareket etmektedir. Dağ yolunda da ulaşımın açık olduğunu belirtmek isterim. Ancak araç sahiplerinin zincirsiz yola çıkmaması kendi güvenlikleri için daha uygun olacaktır" dedi.
(MA-MA)

09.01.2013 16:56:15 TSI

Editör: Wan Haber