Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe sınırları içersinde gerçekleştirilen kaçak dökümleri sıkı takip ederek döküm yapan kişi ve şirketlere ulaşarak kanunlar çerçevesinde en üst sınırdan cezalandırılmasını sağlıyor.
Son olarak geçtiğimiz günlerde Soğuksu Mahallesi'ne dökülen endüstriyel atıkların kime ait olduğu ve hangi firma tarafından döküldüğünü hassas bir çalışma sonrası tespit eden zabıta ekipleri, hem dökülen hafriyatın ilgili fabrikaya götürülmesini sağladı, hem de olayla ilgili kurum, kuruluş ve kişilerin en üst sınırdan cezalandırılmasını sağladı.
Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürü Selman Çelik, kaçak dökümlerinin önüne geçmek adına personelinin sergilediği gayretli çalışmayı tebrik ederken, "Önemli bir geçiş merkezi olan ilçemizde çevre kirliliği oluşmaması adına ekiplerimiz aralıksız denetim ve çalışma içinde bulunmaktadır. Kaçak dökümle ilgili arkadaşlarımız birer dedektif gibi konu üzerinde hassas bir çalışma yaparak endüstriyel atıkların hangi firmaya ait olduğunu ve hangi nakliye firması ile döküldüğünü tespit etmişlerdir. İlgili firmaya cezai işlem uygulayan ekiplerimiz, Kocaeli Valiliği ve İl Çevre Müdürlüğü'ne de ihbarda bulunarak sorumlulara en üst sınırdan cezai işlem uygulanmasını sağladılar. Kaçak dökülen hafriyatlar da ekiplerimiz nezaretinde ilgili firmaya götürülmüştür. Kartepe Belediyesi olarak çevre kirliliği oluşturan olumsuzluklarla mücadele konusunda başkanımızın verdiği destekle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
(MA-MA)

29.01.2013 15:33:32 TSI

Editör: Wan Haber