PTT 1. Lig'in 16. haftasında Kartalspor kendi sahasında TKİ Tavşanlı Linyitspor'u 2-1 mağlup etti.
Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Kartalspor Teknik Direktörü Özcan Kızıltan, 4 haftalık şansızlıklarını bu maçla kırdıklarını söyledi.
Kızıltan, ligde yaptıkları iyi işlerin karşılığını alamadıklarını dile getirerek, "Bu maçta biraz stres ve baskı vardı üzerimizde. Kazanma zorunluluğumuz olan bir maçtı. Böyle baktığımızda kazanmak ve 3 puanı almak bizim için çok önemliydi. Zaten maçın ilk dakikalarında çok baskılı oynadık. Tabii ki golü bulduktan sonra ikinci yarıda skoru korumak adına tedbirli bir oyun oynadık" dedi.
Kızıltan, son dönemlerde aleyhlerine çok penaltı verildiğini ve bu sebepten dolayı da çok puan kaybettiklerini de sözlerine ekledi.
Kartalsporlu futbolcu Okan Yıldız ise puan durumunda iyice dibe vurduklarını belirterek, "Bu maç bizim için çok önemliydi ve galip gelmek için sahaya çıkmıştık. Son dakikalarda da klasik bir Mehmet Uslu'nun serbest vuruşuyla galip gelmeyi bildik" diye konuştu.
Kartalsprolu bir diğer futbolcu Ferdi Başoda da haftalardır galip gelememenin sıkıntısını yaşadıklarını ifade ederek, "Zorda olsa, son dakikalarda galip gelmiş olsak ta iyi mücadele ettik ve maçı kazandık" şeklinde konuştu.
TKİ Tavşanlı Linyitspor Teknik Direktörü Arif Peçenek, maçın ilk yarısında çok top kaybı yaşadıklarını ve bu sebepten dolayı da ilk yarı iyi oynamadıklarını vurgulayarak, "İkinci yarı oyuna hakim olan taraf bizdik. Pozisyonlar bulduk. Penaltıyla skoru eşitledik. Son dakikada yediğimiz gol sonrası maçı mağlup bitirdik" açıklamalarında bulundu.
Maçın son dakikasında yedikleri gol hakkında da eleştirilerde bulunan Peçenek, "Maçın 90. dakikası bitmiş olmasına rağmen, maçın sonuna eklenen 4 dakikayı 90 dakika dolduktan 2 dakika sonra gösterdi. Orada söylenecek bir şeyin olduğunu da düşünmüyorum. Bunun yorumunu sizlere ve kamuoyuna bırakıyorum" ifadelerini kullandı.
TKİ Tavşanlı Linyitspor'un kalecisi Abdi Aktaş ise, ikinci yarıda oyunu dengelediklerini ifade ederek, "İkinci yarıda penaltıdan golü bulduktan sonra üstünlüğümüzü devam ettiremedik. Son dakikada da talihsiz bir pozisyonda gol yiyerek mağlup olduk" yorumunu yaptı.
TKİ Linyitsporlu futbolcu Ümit Tütünci da maça dengeyi ikinci yarı getirdiklerini anlatarak, "İlk yarı Kartalspor üstündü ama biz ikinci yarı oyunu dengeleyerek penaltıdan gol bulduk. Sonra şanssız bir şekilde duran top sonrası gol yiyerek mağlup olduk" şeklinde görüş belirtti.
(DG-BH-BÇ-S)

15.12.2012 17:00:58 TSI

Editör: Wan Haber