Kartal'da dövüştürüldükleri iddia edilen onlarca köpek inşaat halindeki bir binanın bodrum katında perişan halde bulundu. Olay yerine gelen polis ve hayvanseverler, gördükleri manzara karşısında adeta dehşete düştü.
Yakacık Çarşı Mahallesi'nde inşaat halindeki bir binanın bodrum katından yoğun şekilde köpek havlaması sesleri duyan mahalle sakinlerinden Hıdır Koç, durumu polis ve Genç Denizciler Derneği'ne haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri ile Genç Denizciler Derneği Hayvan Kurtarma Timi, gördükleri manzara karşısında adeta dehşete düştü. Zaman kaybetmek istemeyen dernek yetkilileri, duvara zincirle bağlı olan onlarca köpeği kurtarmak için hareke geçti. Ardından köpekler dernek yetkililerinin müdahalesiyle kısa sürede kurtarıldı.
Dernek yetkilisi Umur Zamanoğlu, burada yaptığı açıklamada, "Bize gelen bir ihbara göre olay yerine geldiğimizde olayın adli bir vaka olduğunu gördük. Durum ortada zaten, çeşitli cinslerdeki köpekler burada ya dövüştürülmek için ya da antrenman amaçlı tutulduklarını değerlendiriyoruz. Nedenleri yetkililerin yapacağı araştırmadan sonra tespit edilecek ve köpeklerin sahipli olup olmadığı da ortaya çıkacak" dedi.
(Cİ-AS-CC-Y)

11.02.2013 16:49:24 TSI

Editör: Wan Haber