Kartal ve Pendik'te düzenlenen operasyonda 2 bin 497 şişe sahte içki ve yaklaşık 500 kilo alkol ele geçirildi. Polis kamerası ile saniye saniye görüntülenen operasyonda 6 kişi gözaltına alındı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri gelen bir ihbarı değerlendirerek çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda Anadolu Yakası'nda bazı adreslerde bir şebekenin sahte içki ürettiği tespit edildi. Bunun üzerine harekete geçen Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Kartal ve Pendik'te belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.
Depo olarak kullanılan 3 adrese ve üretim yapılan 2 iş yerine yapılan baskında 2 bin 497 şişe sahte içki ile bidonlar içerisinde, sahte içki yapımında kullanılan yarım ton alkol ele geçirildi. Ayrıca şişelere yapıştırmak için hazırlanmış 2009 ve 2011 yıllarına ait bin 700 adet sahte bandrol bulundu. Yapılan sahte içki operasyonu polis kamerası tarafından görüntülendi.
Operasyonda 6 kişi gözaltına alındı. Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal Adliye'sine sevk edildi. Sahte içki imal etmek ve insan sağlığını tehlikeye sokmak suçundan mahkemeye sevk edilen şüpheliler, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
(AS-İK-ÇK-Y)

07.01.2013 16:20:22 TSI

Editör: Wan Haber