Kars'ta kız kaçırma olayıyla ilgili tutuklanan 5'i tutuklu 8 kişinin can güvenliğinden dolayı Samsun'da yargılandığı davada ceza yağdı.
Kars'ın merkez Süğütlü köyünde 20 Temmuz 2010 tarihinde meydana gelen olayda Yaver K. (41), daha önce evlenmek için istediği ancak kendisine verilmeyen S.B.'yi (27), kardeşleri ve yakınlarının yardımıyla evine baskın düzenleyip aile fertlerine silah çekerek darp edip kaçırdı. Kaçırılırken içinde bulunduğu araçtan atlayan S.B.'nin ayağının kırıldığı, buna rağmen Yaver K.'nın kendisini alıkoyup ilişkiye girdiği ileri sürüldü. Olaydan sonra tutuklanan Yaver K. ile kendisine yardımcı olan Zafer K. (37), Şenel K. (47), Bülent K. (30), Serdar Ö. (26) ile tutuksuz bulunan Onur K., Gökçek A. (48) adlı bayan ve Halit A. (50) hakkında dava açıldı.
Kars 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 18 Mayıs 2011 tarihinde görülen dava çıkışı iki aile arasında adliye binası önünde çıkan taşlı sopalı kavgada 4 kişi yaralandı. Kavgada kafasından yaralanan Tutan Kanat, hayatını kaybetti. Kars Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın, Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin kararıyla "can güvenliği" gerekçesiyle Samsun'da görülmesine karar verildi. Yargıtay'ın kararı doğrultusunda sanıklar hakkında Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Bugün görülen davanın son duruşmasında tutuklu sanıklardan Yaver K., Zafer K., Şener K., Bülent K. ve Şener Ö. duruşmada hazır bulundu. Mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan Yaver K.'yı 23 yıl 10 ay, Zafer K.'yi 20 yıl 5 ay, Yener K. ve Bülent K.'yi 19 yıl 7 şer ay, tutuksuz olarak yargılanan ve duruşmaya gelmeyen Onur K. ve Yener K. ise 19 yıl 7'şer ay hapis cezasına çarptırdı. Ceza alan tutuklu sanıklar karara tepki gösterdiler. Aynı davada tutuklu olarak yargılanan Şener K. ve Serdar Ö. ile tutuksuz olarak yargılanan Gökçek A. ve Halit A. ise beraat etti. Karar ile birlikte beraat eden tutuklu yargılanan Şener K. ve Serdar Ö.'nün tahliyelerine karar verildi.
(MAY-SLH-Y)

15.01.2013 17:57:35 TSI

Editör: Wan Haber