Kars Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Aydemir, kentte yılbaşı gecesi kutlamaların yapılacağını, yılbaşı gecesi emniyet olarak çeşitli tedbirler alacaklarını belirtti.
Kars'ta vatandaşların huzur ve güvenliklerini sağlamak adını gece-gündüz soğuk havaya rağmen görev yaptıklarını kaydeden İl Emniyet Müdürü Ahmet Aydemir, yılbaşı gecesinde vatandaşlardan patlayıcı madde ve ateşleyici madde kullanmamalarını istedi.
Ahmet Aydemir, Kars Emniyet Müdürlüğü'nde gazetecilere yaptığı açıklamada; "Gün içinde ekiplerimiz vatandaşların huzur ve güven içinde yaşaması için çalışmalarını sürdürüyor. Yılbaşına mahsus olmak üzere saat 16.00'dan itibaren de vatandaşlarımızın alışveriş yaptıkları, yoğun olarak bulundukları özellikle otogar ve tren istasyonu gibi yerlerde tedbirlerimiz var" dedi.
Yılbaşı akşamı gece saat 01.00'e kadar tedbirlerin devam edeceğini ifade eden İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Aydemir; "Eğlence yerlerinin bulunduğu caddelerde yoğun olarak bulunacağız. Yılbaşına geçildiği dakikalarda vatandaşlarımız sokağa çıkabiliyor. Maytap ve çeşitli silahlarla kutlama söz konusu olabiliyor. Bu yüzden bunlara karış tedbirlerimizi aldık. Özellikle vatandaşlarımızdan patlayıcı madde, ateşleyici madde kullanmamalarını rica ediyorum. Ayrıca havai fişek ve maytap gibi maddeler kullanılacaksa, bunların uzman kişiler tarafından yapılmasını tavsiye ediyorum. Vatandaşlarımızın güvenlikleri açısından bu çok önemlidir" diye konuştu.
Ahmet Aydemir, Yılbaşı akşamı alkol alma durumunun çok sık yaşandığını, vatandaşların alkollüyken araç kullanmamalarını gerektiğine de dikkat çekti.
(IÇ-AT-Y)

29.12.2012 14:52:19 TSI

Editör: Wan Haber