Kars İl Emniyet Müdürlüğü ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ortaklaşa traktör sürücülerine yönelik eğitim semineri verdi.
İl Emniyet Müdürlüğümüz Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce ortaklaşa olarak, Kümbetli Köyü İlköğretim Okulu'nda, traktör sürücülerine yönelik "Sürücü Eğitim Semineri" düzenlendi.
Düzenlenen seminerde, ülkemizde, traktörlerin karışmış olduğu trafik kazalarının sebepleri, kaza sayısı ve kazaların önlenmesi için alınabilecek tedbirler, Traktörlerin karıştığı kazalardaki genel ihlaller, Traktörle yük taşıma kural ve esasları, Traktörlerde bulunması gereken uyarıcı ışık donanımları ve önemi, Genel olarak trafik kurallarına uymanın gerekliliği konularında ayrıntılı bilgiler verildi.
Öte yandan konuyla ilgili yapılan ortak açıklamada; "Trafik akışında yer alan sürücüleri ile yayalarda, trafik bilincinin oluşması, bu bilincin uygulamaya geçirilmesi ve trafik kazalarının azalmasına katkı sağlayacak eğitim seminerleri, diğer kurum ve kuruluşları birlikte aralıksız devam edilecek" denildi.
(IÇ-AA-Y)

10.01.2013 12:59:07 TSI

Editör: Wan Haber