Kars'ta sigara kaçakçılarına yönelik Kars ve İzmir'de eşzamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda 14 kişi gözaltına alınırken, 21 bin 322 paket kaçak sigara ele geçirildi.
Kars İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, 4 aydır sürdürdükleri Kars, Sarıkamış ve İzmir'de eşzamanlı yaptıkları operasyonda sigara kaçakçılarına darbe vurdu.
Konuyla ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada; "Örgütlü olarak sigara kaçakçılığı yapan şahıslara yönelik olarak Kars Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğümüz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce dört aydır sürdürülen çalışmalarda toplam 21.322 paket kaçak sigara yakalanmış, söz konusu çalışmayı sonlandırmaya yönelik olarak Kars Merkez ve Sarıkamış ilçeleri ile İzmir ilinde yapılan eş zamanlı operasyonda ilaveten 3.396 paket kaçak sigara, 2 adet kurusıkı tabanca ve suça konu evraklar ele geçirilmiştir. Konuyla ilgili 14 şüpheli yakalanarak ifadeleri alınmış, şüphelilerden 4'ü gözaltına alınarak sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak Kars Kapalı Cezaevine teslim edilmiştir" denildi.
(IÇ-AT-Y)

31.12.2012 16:08:06 TSI

Editör: Wan Haber