Kars Milli Eğitim Müdürlüğü'nün girişimleriyle abisi tarafından okula gönderilmeyen kız çocuğunun ailesi, ikna edilerek okula gitmesi sağlandı.
Kars Merkez Hamzagerek köyünde ilköğretim okulunu bitiren Sevda Kaya, İstanbul'da oturan ve müteahhitlik yapan abisi tarafından okula gönderilmedi. Okumak isteyen ancak abisini ikna edemeyen Kaya, '147' hattını arayarak okula gitmek istediğini söyledi. Bunun üzerine harekete geçen İl Milli Eğitim Müdürü ve beraberindeki heyet, ailenin kapısını çaldı. Bir süre aile ile görüşen heyet, aileyi ikna ederek kız çocuğunun yeniden okumasını sağladı. Konuyla ilgili açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, televizyonlarda okul ortamlarının kötü örneklerinin dizi ve film olarak yayınlanmasının ailelerin gözünü korkuttuğunu ve bu yüzden kız çocuklarını okula göndermediklerini söyledi. Alkış, "Okul ortamlarının veliler açısından çok güvenli olmadığı zannı bizde oluştu. Yani şöyle az da olsa öğrencilerimizin okul ortamında yanlış davranışlara yönlendirilme ihtimali belki de ulusal televizyonlarda ki öğrencilerle ilgili programlarda hep kötü örneklerin haber olması, dizi olması, film olması maalesef velilerimizin gözünü korkutmuştur. Bizde aileyi ziyaret ettiğimizde müsterih olun. Sizin kızınız güvenli bir ortamda, güvenli hocalarımızla uygun yurt ortamında barındırırız. Sen bize güvenir misin? Kızını okutur musun? Dediğimizde 'hocam siz buraya kadar gelmişsiniz, bunları da söylüyorsunuz. Siz ne derseniz o olsun' dedi. Tabi bu Sevda Kars için bir örnek olacak. Sevdalar çoğalacak diye düşünüyorum" dedi.
Kızının 370 puan aldığını ve oğlunun kendisine gönderdiği bin TL'yi kesmesinden korktuğu için okula göndermediğini ifade eden Sevda Kaya'nın babası Veli Kaya, "Müdür bey oğlumla konuştuktan sonra bende kızımı müdür beye teslim ettim. Okula getirdik. Bugün kayıt yapıldı. Yarın okula başlayacak" diye konuştu.

"ÖĞRETMEN OLACAĞIM"
Yeniden okula başlayacak olmanın mutluluğunu yaşayan Sevda Kaya, kendisinin de okuyarak öğretmen olacağını belirtti. Kaya, "147 hattını televizyonda gördüm. Aradım, bana dediler ki Milli Eğitim'den gelecekler. Ailenizi ikna etmeye çalışacaklar. Geldiler. Babamı ikna ettiler. Şu anda okula başladım yani yarın okula devam edecek. Çok mutluyum. Yani ağabeyimin yüzünden gidemiyordum okula. Ağabeyim izin vermediği için, babam da ağabeyimden korktuğu için okula göndermek istemiyordu. Ama sağ olsunlar babamı ikna ettiler. Bende okulu bitirince öğretmen olmak istiyorum" diye konuştu.
(IÇ-AA-AŞ-Y)

11.02.2013 15:31:33 TSI

Editör: Wan Haber