Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'nın imzaladığı protokol ile hayata geçirilen "Okul Sütü" projesi kapsamında bu yıl birinci dönem verilemeyen sütler okullara ilgili firma tarafından teslim edildi.
Okullarla birlikte "Okul Sütü" projesi de yeniden başladı. Geçen yıl bir dönem için başlatılan ve bazı öğrencilerin alerjik reaksiyonu nedeniyle gündeme gelen süt dağıtım projesi kapsamında Ziya Gökalp İlköğretim Okulu'na ilgili firma tarafından getirildi. Süt dağıtımı ise önümüzdeki günlerde yapılacak.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, "3 bakanlığın ortaklaşa yürüttüğü süt projesi Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın geçen yıl haftanın 5 günü dağıtmaya çalışmıştık. Bu yıl 3 güne indirildi" dedi.
"Bugün itibariyle Türkiye genelinde 18 ilimizde süt dağıtımı yapılıyor" diyen Alkış, "Bunlarda birisi de Kars. Tüm kış şartlarına rağmen, dağıtıcı firma büyük oranda dağıttı. Bugün itibariyle sütlerimiz dağıldı. Ancak henüz ulaşmayan bazı uzak köylerimiz var. Onlara da Çarşamba günü itibariyle dağıtılacak. Şu an bir problemimiz yok. Aileler eğitildi. Öğretmenlerimiz eğitildi. Ve kitapçıklar dağıtıldı. Kesinlikle velilere öğrencilere zorlama olmadan ama şu güzel geçen sene 'sakın benim çocuğuma süt içirmeyin' velilerin belli bir müddet sonra benim çocuğumu da dahil edin diye müracaat ettiğini gördük. Şu anda kesin rakamsal bir sayı elimizde yok ama yüzde 90 oranında velilerimiz bu işten memnun. Çocuklarımız memnun, öğretmenlerin eşliğinde çocuklarımız haftada 3 gün bundan sonra süt içecek" diye konuştu.
Ziya Gökalp İlköğretim Okulu'na ilgili firma tarafından getirilen sütler okula taşınarak depoya konuldu. Sütlerin taşınması tamamlandıktan sonra önümüzdeki günlerde öğrencilere dağıtımı yapılacak.
(IÇ-AA-AŞ-Y)

11.02.2013 14:57:45 TSI

Editör: Wan Haber