Kars'ta önceki gün başlayan ve etkili olan kar yağışı il genelinde okulların 2 gün tatil edilmesine neden olurken, yoğun kar yağışından dolayı 305 köy yolu ulaşıma kapandı.
Kars'ta kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışından dolayı Kars merkezde 48, Akyaka 18, Arpaçay 34, Digor 37, Kağızman 62, Sarıkamış 44, Selim 41 ve Susuz 21 olmak üzere toplam 305 köy yolu ulaşıma kapandı. Kapalı bulunan köylerin yollarının yeniden ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri çalışmalarını başlattı.
Öte yandan, kar yağışının etkili olduğu Kars'ta sabah erken saatlerde işlerine gitmek için dışarı çıkan vatandaşlar araçlarının üzerindeki karları temizledi. Bir aracının kayması ise renkli görüntülere sahne oldu. Vatandaşlar kayan aracı çıkarmak için yoğun çaba sarf etti. Vatandaşların itelediği araç uzun uğraşlar sonrası çıkarıldı.
Bazı vatandaşlar da iş yerlerinin önünde kardan adam yaparak karın tadını çıkardı. Kardan adam yapan ve yaptığı kardan adama kulaklık takarak müzik dinleten vatandaş ise dikkat çekti.
(IÇ-AT-AŞ-Y)

07.01.2013 10:55:26 TSI

Editör: Wan Haber