Kars Belediye Başkanlığı ve Aktif İş Kadınları Derneği'nin belediye personeline yönelik düzenlediği "STK Faaliyetleriyle Kadınların Sosyal Hayata Katılımı" konulu eğitim semineri yoğun ilgi gördü.
Kars Belediyesi Encümen Salonu'nda düzenlenen seminere, Belediye Başkan Yardımcısı Yüksel Güler, Belediye Başkan Vekili Haydar Yılmaz, Aktif İş Kadınları Derneği Genel Başkanı Aynur Bilgin, Kafkas Üniversitesi (KAÜ)'den Yardımcı Doç. Dr. Ahmet Özmen, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Birim Müdürleri ile belediye çalışanları katıldı.
Aktif İş Kadınları Derneği Genel Başkanı Aynur Bilgir, amaçlarının belediye personeline 'kadın dostu' eğitim vermek olduğunu belirtti.
Eğitim seminerinde söz alan KAÜ'den Yrd. Doç. Dr. Ahmet Özmen, bir toplumun kalkınmasının, ilerlemesinin ve gelişmesinin yolunun kadın ile erkekten geçtiğin söyledi.
Yrd. Doç. Dr. Ahmet Özmen; " Tabi kadınlarımız için önemli olan şey, aynı zamanda biz erkekler içinde önemlidir inancıyla hareket ediyoruz. Çünkü toplumların demokratik yapısını incelediğimiz zaman kadın erkek oranının yaklaşık olarak yarıya yarıya, ya yüzde 1 farkla erkekler, ya yüzde 1 farkla kadınlar fazla olmak koşuluyla hemen hemen bir birine yakın bir oranda olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla toplumların kalkınması, gelişmesi, ilerlemesi hepimizin, özellikle bizim toplumumuzun ilerlemesi hepimizin gönülden istediği bir şeydir. Fakat biz yüzde 50 olarak belirlenmiş olan kadın nüfusunun bu kalkınmada, bu ilerlemede, ne yazık ki, biraz dışarıda bırakıyoruz. Bizim burada çok iyi bir laf vardır. Çokta hoşuma gider. "Kuş tek kanadıyla uçamaz" eğer bir toplum ilerlemek istiyorsa gelişmek istiyorsa, kadınıyla erkeğiyle hep berber bir işin ucundan tutup, ilerletmek, kalkındırtmak ve geliştirmek durumundadır" dedi.
HER TÜRLÜ AYRIMCILIĞIN KARŞISINDAYIZ
Her türlü ayrımcılığa karşı büyük bir tepki gelişmektedir bütün dünyada, bizde dünyada önemli bir konumda olan ülkeyiz diyen Yrd. Doç. Dr. Ahmet Özmen; "Bizde bu gelişmelere kayıtsız kalamayız. Her türlü ayrımcılığın karşısındayız. Öncelikli olarak en belirgin olan cinsiyet ayrımcılığının karşısındayız. Bugüne kadar dünyadaki bütün toplumlar diyelim öyle bir genelleme yapabiliriz. Toplumlarda kadınların durumu ne yazık ki hepinizin malumudur. En gelişmiş toplumlarda dahi sistematik olarak ayrımcılığa maruz kaldıklarını görüyoruz. Ülkemizde de son yıllarda bu ayrımcılığın sona erdirilmesi, ortadan kaldırılması, kadın erkek eşitliğini bütün alanlarda sağlanabilmesi için büyük çabalar, gerek devlet eliyle, gerek sivil toplum kuruluşları eliyle çok iyi çalışmalar yapılmaktadır" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından program slayt gösterisiyle sona erdi. Katılımcılar Belediye Hizmet Binası'ndan ayrılarak öğle yemeğine geçtiler.
(IÇ-AA-Y)

13.02.2013 13:16:21 TSI

Editör: Wan Haber