Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava etkisini sürdürürken, gece en düşük hava sıcaklığı Kars'ta eksi 28 derece olarak ölçüldü.
Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Sibirya üzerinden gelen yüksek basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde aralıklarla kar yağışı etkili oluyor. Bölgede gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları Kars'ta eksi 28, Erzurum'da eksi 25, Ardahan'da eksi 26, Erzincan'da 8, Ağrı'da eksi 27, Iğdır'da eksi 8 derece oldu. Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Erzurum'da eksi 8, Kars ve Ağrı'da eksi 10, Ardahan'da eksi 11, Iğdır'da 6, Erzincan'da 7 derece olması bekleniyor.
Bölge illerinden Erzurum'da 19, Ağrı'da 27 olmak üzere toplam 46 köy yolu ulaşıma kapanırken, İl Özel İdaresi Müdürlüğü'ne bağlı karla mücadele ekipleri kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Bu arada Erzurum'da soğuk hava nedeniyle mazotlu araçlar çalışmadı. Araçlarını çalıştırmak için uzun süre uğraş veren bir vatandaş, "Antalya'dan dün 18 derece sıcaktan geldim, Erzurum'da eksi 20 dereceyi gördüm. Burada yaşamak zor" dedi.
(EA-AA-CC-Y)

28.12.2012 11:29:19 TSI

Editör: Wan Haber