Kars'ta etkili olan tipi ve kar yağışı kazalara neden oldu.
Kars'ta son 2 gündür etkili olan kar yağışı ve tipiden dolayı buzlanan yollar, beraberinde de kazalarını getirdi. Kars-Erzurum karayolunda kar, tipi ve buzlanma nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor. Yoğun tipi nedeniyle buzlanan yolda bir otomobil yoldan çıkarak kara saplanırken, bir TIR'ın kayması sonucu maddi hasarlı kaza meydana geldi. Kara saplanan ve makaslama yapan arkası ham madde dolu TIR'ın içindekiler facianın eşiğinden döndü.
Kars-Erzurum Karayolu'nda meydana gelen her iki kazada da can kaybı olmazken, yoldan çıkarak kara saplanan otomobil ile TIR bölgeye gelen vinç ve kepçenin yardımıyla battıkları yerden çıkarıldı.
Kara saplanan araçların çıkarılması çalışmalarından dolayı trafiğe kapatılan Kars-Sarıkamış-Erzurum karayolu araçların kurtarılmasından sonra yeniden trafiğe açıldı.
Kars'ta iki gündür etkili olan kar yağışı ve tipiden dolayı çevre yolunda buzlanma meydana gelirken, Karayolu Bölge Müdürlüğü ekipleri de yollarda tuzlama çalışması yaptı. Kar yağışı ve tipiden dolayı il genelinde 15 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.
(IÇ-AT-Y)

29.01.2013 13:31:58 TSI

Editör: Wan Haber