Kars'ta 4 gündür devam eden kar yağışı sebebiyle bir çok köy yolu ulaşıma kapandı. Yolda mahsur kalanların imdadına ise, İl Özel İdaresi ekipleri koşuyor.
Köy yollarında mahsur kalan araçlar vatandaşların yardımıyla kurtarılırken, İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri de kardan kapalı olan yolların yeniden ulaşıma açılması için yoğun çaba sarf etti. Kars merkez Karaçoban köyünde bir yolcu minibüsü ile 5 otomobil, tipiden dolayı yolda kaldı. Yolda kalan araçları kadın yolcuların da itmesi dikkat çekti. Daha sonra İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, kapalı köy yolunu açarak araçların bulunduğu mevkiye geldi. Yaklaşık 3 saat mahsur kalan vatandaşlar, ekiplerin kapalı köy yolunu yeniden ulaşıma açması ile yollarına devam ettiler.
Kars Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, kente bu yıl kar yağışının etkili olduğunu belirterek, kapalı yolları açmak için sürekli çalıştıklarını kaydettiler.
Kars yağışı ve tipiden dolayı Kars merkezde 49, Akyaka'da 3, Arpaçay'da 45, Digor'da 5, Kağızman'da 26, Sarıkamış'ta 7, Selim'de 12 ve Susuz'da 5 olmak üzere toplam 152 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Ulaşıma kapalı bulunan köylerin yollarının yeniden açılması için ekipler yoğun çaba sarf ediyor.
(IÇ-AT-OK-Y)

10.01.2013 12:29:31 TSI

Editör: Wan Haber