Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi (TAR-GEL) kapsamında Kars İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne29'u Veteriner Hekim, 33'ü Mühendis olmak üzere 62 yeni personel atandı.
Kars Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Personel Müdürlük Toplantı Salonu'nda bir toplantı yapıldı. İl Müdürü Özcan Yıldırım, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Adem Arancı ve İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Nevzat Kal'ın katıldığı imza töreni ile 51 personel görevlerine başladı.
İmza töreninde konuşan Özcan Yıldırım, göreve yeni başlayan personellere yeni görevlerinin hayırlı olması dileklerinde bulundu.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özcan Yıldırım; "Sizler tarım danışmanı olarak çiftçilerimize yol göstereceksiniz. Geleneksel yöntem kullanan çiftçilerimizi modern yöntemlerle tanıştıracaksınız. Bunun için öncelikle köylerinizin tarımsal alt yapısını iyi tanımalısınız. Mevcut durum tespitini doğru bir şekilde yapıp köyün ve çiftçinin profilini görmelisiniz. Kaliteli ve verimi yüksek ürünlerin yetiştirilmesinde üreticilere yol göstereceksiniz" dedi.
Kendinizi yeni bilgilerle donatarak tarım, hayvancılık, gıda ve su ürünlerindeki gelişmeleri takip edin diyen Yıldırım; "Bu gelişmeleri çiftçilere aktaracaksınız. Ayrıca mevcut bilgilerinizi sürekli güncellemelisiniz ki ihtiyaçlara ayak uydurabilesiniz. Danışmanlık yaptığınız çiftlerinizin sorunlarına çözüm bulabilmek için değişme ve gelişmeleri sürekli takip etmelisiniz. Onların sorunlarını imkanlarınız ölçüsünde çözmeli, çözümleyemediğiniz sorunları ise Bakanlığımız diğer birimlerindeki konu uzmanlarına ulaştırmalısınız. Ayrıca memuriyet kurallarına gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerekmektedir. Sizler devleti temsil ediyorsunuz ve bunu en iyi şekilde yapmalısınız" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından imzalarını atan 51 personel yeni görevine başladı.
(IÇ-AA-Y)

06.02.2013 13:06:52 TSI

Editör: Wan Haber