Karşıyaka'nın butik müzelerine yenileri ekleniyor. Kentte, son 5 yıl içinde açılan 4 butik müzenin gördüğü yoğun ilgi üzerine Karşıyaka Belediyesi 6 yeni butik müze için kolları sıvadı. Karşıyaka Belediye Meclisi'nden de onay alan yeni müzelerin 2013'de açılması planlanıyor.
Karşıyaka için çizdikleri "Kültür ve Turizm Kenti" vizyonunun en önemli ayağını oluşturan butik müzelerin ziyaretçi rekoru kırmasının, doğru bir iş yaptıklarının kanıtı olduğuna dikkat çeken Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "Bu ilgi bizi yeni müzeler için motive etti. Zor şartlarla bulduğumuz uygun yerlere müzeler açarak kentimizin belleğine katkıda bulunmak istiyoruz. Bu konuda destek olabilecek herkese şimdiden teşekkür ediyorum" dedi.
Açıldıkları günden bugüne 600 binin üzerinde ziyaretçi kabul eden Latife Hanım Köşkü Anıevi, Hamza Rüstem Fotoğrafevi, Bilim Müzesi ile Bostanlı Açıkhava Arkeoloji Müzesi'ne 2013'de Sağlık Müzesi, Milli Mücadele Müzesi, Doğa Müzesi, Kent Müzesi, Belediye Eski Araçlar Müzesi ile Eski Telefon Müzesi eklenecek. Ön hazırlıkları tamamlanan müzeler için hazırlıklar, Karşıyaka Belediye Meclisi'nin Ocak ayı ilk toplantısında aldığı kararla hız kazandı.
Çalışmalarına 2012'de başlanan Sağlık Müzesi'nde sergilenmek üzere, eski sağlık araç ve gereçleri ile eczane malzemeleri için bağış kampanyası başlatan Karşıyaka Belediyesi, sağlık alanında hizmet etmiş kişi ve kurumların isimlerinin de yer alacağı yeni müzeyi Mart 2013'te hizmete açmayı hedefliyor. Diğer müzeler için tarihi evler de dahil olmak üzere yer arayışını sürdüren Karşıyaka Belediyesi, Doğa Müzesi'ni ise, Yamanlar Dağı'nda yapımına bu yıl başlanacak olan Sağlıklı Yaşam Merkezi'nin bulunduğu alanda açacak.
Yalı Mahallesi'nde yapılacak Milli Mücadele Parkı ise, Cumhuriyet tarihimizin saygı geçişine ev sahipliği yapacak. Parkın içinde Milli Mücadele kahramanlarımızın heykel, büst, anıt ve kabartmalarından oluşacak açık hava müzesinin çalışmalarına yeni yılın ilk günlerinde başlandı.
(HK)

04.01.2013 16:24:58 TSI

Editör: Wan Haber