Dünya Sağlık Örgütü'nün Avrupa Sağlıklı Kentler Birliği Alt Ağı üyesi olan Karşıyaka Belediyesi'nin "Sağlıklı Yaşlanma" projeleri Belfast'ta görücüye çıktı. İrlanda'nın Belfast kentinde 12-14 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen toplantıya katılan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "Belfast'ta gördük ki, yeni üye olmamıza rağmen, önemli adımlar atmışız" dedi. Öte yandan, toplantıda sunumu yapılan Karşıyaka projeleri de Birlik üyesi ülkelerden tam not aldı.
Türkiye'den sadece Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin temsilci düzeyinde katıldığı 3 günlük toplantıda, Sağlıklı yaşamla yaşlı kentleri bir araya getirecek projeler ile üye ülkelerin bu konudaki deneyimleri paylaşıldı. Yeni proje geliştirilmesi ve tecrübelerin paylaşılmasını hedefleyen toplantıyı değerlendiren Başkan Durak, projeler için gerekli kaynağı herhangi bir mali destek almadan kendileri yarattığının altını çizerek, "Karşıyaka Belediyesi olarak, Avrupa Sağlıklı Kentler Birliği Alt Ağ üyeliğimiz henüz çok yeni olmasına rağmen, bu toplantıda gördük ki, önemli adımlar atmışız. Hayata geçirdiğimiz Yamanlar Gençli Eğitim ve Kamp Merkezi, Zübeyde Hanım Huzurevi, Bilge Çınarlar Kulübü, Sosyal Destek Merkezi, KARBİS gibi projelerle, sağlıklı yaşlanma konusunda çok yol kat ettik. Belfast'ta, önümüzdeki günler temelini atacağımız, içinde Geriatri Merkezi'nin de bulunduğu Sosyal Yaşam Kompleksi de bu adımlardan biri olacak" dedi.
Başkan Durak, dünyanın içinde bulunduğu ekonomik kriz nedeniyle diğer üye ülkelerin projeler için kaynak bulmakta zorluk çektiklerinin toplantıda da dile getirildiğini vurgulayarak, "Biz yaptığımız ve yapmakta olduğumuz projeler arasında sadece Kadın Sığınmaevi için, o da çok cüzi miktarda mali destek aldık. Belfast'ta yapmış olduğum bu tespit de gösteriyor ki, bizim projelerimiz bu açıdan da başarılıdır" diye de ekledi.
İrlanda'nın Belfast kentinde 12-14 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen Avrupa Sağlıklı Kentler Birliği Alt Ağı'nın "Sağlıklı Yaşlanma" konulu toplantısında, Karşıyaka Belediyesi'nin "Yamanlar Gençlik Eğitim ve Kamp Merkezi, Zübeyde Hanım Huzurevi, Bilge Çınarlar Kulübü, KARBİS, Sosyal Destek Merkezi, Geriatri Merkezi ile Sağlıklı Büyüyorum, Sağlıklı Yaşıyorum" projeleri de Başkan Durak tarafından anlatıldı.
(HK)

16.02.2013 11:12:54 TSI

Editör: Wan Haber