Karşıyaka'nın maskotu pelikanlar kentin meydanlarını süslüyor. Karşıyaka Belediyesi tarafından farklı figürlerde yaptırılarak, değişik mekanların önlerine yerleştirilen pelikan heykelleri vatandaşlardan da yoğun ilgi gördü. Karşıyakalıların fotoğraf çektirmek için sıraya girdikleri heykeller arasında en fazla ilgiyi ise, Nikah Sarayı önündeki gelin-damat pelikan heykeli görüyor.
Dünya'da nesli tükenmekte olan hayvanlar arasına alınarak koruma altında olan tepeli pelikanlar, Karşıyaka sahillerinde gruplar hailinde yaşamaya başlamasından sonra Karşıyaka Belediyesi tarafından kentin maskotu olarak belirlenmişti. Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken pelikanlara, Bostanlı ve Mavişehir sahilinde balıkçı teknelerinin çevresinde 12 ay boyunca rastlamak mümkün.
Pelikan maskotunu kentle bütünleştirmek üzere yola çıkan Karşıyaka Belediyesi, renkli figürlerden oluşan pelikan heykellerini Karşıyaka'nın Naldöken ve Mavişehir girişlerine, Kapalı Spor Salonu, Nikah Sarayı ve Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi önüne koydu.
Pelikan heykellerine yoğun ilgi gösteren Karşıyakalılar, fotoğraf çektirmek için sıraya giriyor. Tüm sempatiklikleriyle Karşıyakalıları selamlayan heykeller arasında en revaçtaki ise, Nikah Sarayı önündeki gelin-damat pelikan çift oldu.
(HK)

16.01.2013 12:17:39 TSI

Editör: Wan Haber