Karşıyaka Belediyesi Bostanlı Kadın Danışma Merkezi tarafından gerçekleştirilen etkinlikte bayanlara sağlıklı kalmak için psikolojik olarak yapılabileceklerini anlatan NLP uzmanı Sevgi Yıldırım, "Kendinize moral yüklerseniz yaşantınız da güzelleşir" önerisinde bulundu.
Karşıyaka Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen "Duygusal Detoks" konulu söyleşide beynin her türlü yüklemeden arınması gerektiğini belirten Yıldırım, "Yaşantınıza önem verin. Düşünceleriniz vücudunuzu etkiliyor. Her düşünce sonrası vücutta bazı salgılar oluşur. Sürekli üzüntülü veya karamsar duygularla hayatınızı sürdürürseniz vücudunuz da buna uyum sağlar ve çok çabuk çökersiniz, sağlığınız bozulur" dedi. Duygulardan arınmak için kısa meditasyonların yapılabileceğini belirten Yıldırım, "Sık sık sahile çıkıp bir kenara oturarak denize bakın. Bu arada aklınıza gelen tüm duyguları bir kenara atın. Bu şekilde geçireceğiniz zaman süresince beyin rahatlar ve daha dinç olursunuz " diye de ekledi.
Hastaların da iyileşmesi için öncelikle moral verilmeye çalışıldığını belirten Sevgi Yıldırım, annelere de "Çocuğunuz hakkında karamsar şeyler düşünmeniz bile onu etkiler. Onu başarısız, beceriksiz diye düşünürseniz bu çocuğa yansır ve çocuk gerçekten başarısız olur" uyarısında da bulundu.
(EA-AH)

09.12.2012 11:58:59 TSI

Editör: Wan Haber