Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi'nde "Vincenzo Bellini Oda Şarkıları" konseri büyük beğeni topladı.
İstanbul Devlet Opera ve Balesi solist sanatçılarından bariton Caner Akgün'e, Ankara Devlet Opera ve Balesi korrepetitörlerinden Esra Poyrazoğlu'nun eşlik ettiği şan resital öncesi bestekar Vencenzo Bellini'nin hayatı anlatıldı.
Etkinliğin ilk bölümünde Marianna Pollini için yazılmış altı şarkı seslendirildi. Salonun müzik dolu atmesferinde ikinci bölümde ise "L'allegro Marinaro", "L'abbandono", "Totna, Vezzosa Fillide" şarkıları seslendirildi.
Sahnede büyük beğeni toplayan Bariton Caner Akgün, birçok başarıya imza atmış, çok ödüllü sanatçılarımızdan. 2011 yılı Semiha Berksoy Opera Vakfı tarafından "Yılın En İyi Genç Kuşak Opera Sanatçısı" ödülünü almış bulunan Akgün, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı opera bölümünde eğitmenlik görevini sürdürüyor. Kendisine piyanoda eşlik eden Poyrazoğlu da Akgün'le aynı Üniversitede öğretim görevlisi olarak ders veriyor.
Müzik sanatını öğretici ve uygulayıcı kimlikleriyle birçok başarıya imza atmış olan sanatçılarımızın sesinden ve tınılarından; ayrılık acısı, kavuşamamanın ızdırabı, iç çekişleri, yalnız hafif rüzgarı, yağmur bulutlarının öfkelenmesini ve aşk fırtınasını daha yakından hissedebilme imkanını bulan müzik severler Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'a teşekkür ettiklerini söyledi.
(HD)

09.02.2013 10:47:14 TSI

Editör: Wan Haber