Sokağa terk edilen hayvan sayısının artması üzerine harekete geçen Karşıyaka Belediyesi ilginç bir uygulama başlatıyor. Uygulama ile sahiplenilen hayvanlar takılan "çip"lerle yakın takibe alınacak. Böylelikle, hayvanlarını bakamadıkları için sokağa terk eden sahipleri belirlenecek. Hayvan sahiplerini bilinçlendirmeyi amaçlayan uygulama kapsamında pet shoplardaki kontrolsüz satışlarda denetim altına alınacak.
Karşıyaka Belediye Meclisi'nin 2013'ün ilk Meclis Toplantısı'nda alınan kararla evlerde bakılan evcil hayvanlar kayıt altına alınacak. Kentteki tüm hayvan sahiplerinin de belirneceği uygulamada, kedi ve köpekler takılacak çiplerle takip edilecek. Bakamadıkları için hayvanlarını sokağa terk edenlerin tespit edileceği uygulama ile sahipsiz hayvan sayısındaki artışı kontrol altına alacaklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "Bu uygulama ile sokağa hayvanını bırakanları bulabileceğiz. Gerçekten hayvan sevgisi olan ve ona gereken özeni gösterebilecek olan kişilerin hayvan bakması gerekir. Ayrıca hayvanların uygun ortamlarda yaşaması gerekir. Amacımız hem evini hayvanlara açanları bilinçlendirmek, hem de kontrol altına almak. Gelişmiş ülkelerin hepsine uygulanan sistemi hayata geçireceğiz. Uygulamamızı, ilgili tüm kurumlarla işbirliği içinde gerçekleştireceğiz" dedi.
PET SHOPLAR YAKIN MARKAJA ALINIYOR
Uygulama kapsamında kentteki tüm pet shoplarda Karşıyaka Belediyesi tarafından denetim altına alınacak. Ruhsat aşamasında taahhütname imzalayacak olan pet shoplar, sattığı her hayvanı belediyeye bildirecek. Kaçak ve kontrolsüz hayvan satışını önleyecek bu uygulama ile sokakta yaşayan hayvan sayısının artmasının önüne geçilmesi hedefleniyor.
(HK)

05.01.2013 12:57:25 TSI

Editör: Wan Haber