Karşıyaka Belediye Tiyatrosu iki haftalık aradan sonra yine gösterimlerine başlıyor. Ziya Gökalp Kültür Merkezi'nde her hafta Cumartesi günleri yetişkinlere, Pazar günleri de çocuklara ücretsiz gösterim sunan Belediye Tiyatrosu sanatseverleri bekliyor.
Türkiye'de çocuklarla çocuk oyunu hazırlayıp, bir sezon aralıksız gösterim sunan tek tiyatro olma özeliği bulunan Karşıyaka Belediye Tiyatrosu minikleri güldürmeye hazırlanıyor.
Hans Christian Andersen'in yazıp Zekeriya Hocalar'ın yönettiği "Çirkin Ördek Yavrusu" adlı oyun her hafta Pazar günleri saat 14.00'ta sahnelenecek. 5-10 yaş grubuna yönelik hazırlanan müzikli çocuk oyunu "Çirkin Ördek Yavrusu"nda bir ördeğin farklı renkli yavrusunun başına gelenler konu ediliyor. Müzik ve kostümlerle renklendirilen oyun çocukların oldukça fazla beğenisini topluyor.
Yetişkinlere yönelik ise bu sezon edebiyatımızın unutulmazlarından Orhan Kemal'in romanından Mustafa Gültekin'in uyarladığı, Zekeriya Hocalar'ın yönettiği "Tersine Dünya" adlı oyun sahneleniyor. Oyunda rolleri değişen dünyada zengin eş arayan erkekler, üçkağıtçılıkla kısa yoldan zengin olmaya çalışan kadınlar mizahi bir dille anlatılıyor.
Oyunların ücretsiz davetiyeleri Ziya Gökalp Kültür Merkezi (Tel: 366 44 59) ile Karşıyaka Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nden temin edilebilir.
(HD-

03.02.2013 10:17:01 TSI

Editör: Wan Haber