Kars Valisi Eyüp Tepe, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) yeni hizmet binasında incelemelerde bulundu.
Vali Tepe, SYDV tarafından hayata geçirilen projelerin Kars'a faydalı projeler olduğunu kaydetti.
Süt Sığırcılığı Projesi kapsamında 54 vatandaşa hane başı 2 güve olmak üzere toplam 18 gebe güve dağıtıldığına dikkat çeken, Tepe, projelerin 702.000.00 TL. bütçe ile hayata geçirildiğini vurguladı.
Tepe, Küçükbaş Hayvancılık Projesi ile de 17 vatandaşa hane başı 16 koyun, 1 koç olmak üzere 272 koyun ve 17 koç verildiğini, projelerin toplam tutarının 221.170.00 TL. Olduğunu söyledi.
Kars Valisi Eyüp Tepe, yeni hizmet binasında incelemelerde bulundu. Binanın açılışını önümüzdeki günlerde yapılacağını belirten Vali Tepe; "Vakıflar, halktan katılımlarla son derece şeffaf, kimin ne yaptığı ve yapmadığı her şeyi belli olan bir yapısı var. Şu anda ki vakıfların yapısı bu mana da eski vakıflara da benzerlik arz ediyor. Yani bizim klasik Osmanlı döneminde ki vakıflara benzer yapı şuanda ki Sosyal Yardımlaşama ve Dayanışma Vakıflarıdır" dedi.
VAKIFLAR TURGUT ÖZAL DÖNEMİNDE ŞU ANKİ SOSYAL YAPISINA KAVUŞTU
Türkiye'de vakıfların Cumhurbaşkanı Turgut Özal, döneminde şu anki sosyal yapısında kavuştuğunu ifade eden Eyüp Tepe, "Allah Özal'dan razı olsun. Özal zamanında bunlar tesis edildi ve o günden bu güne kadar vakıfların vatandaşlarımıza çok büyük hizmetleri oldu. En azından sosyal adalet ve sosyal dengenin bir nebzede olsa sağlanması anlamında çok ciddi yararları oldu. Bir toplumun en önemli unsurlarından biri sosyal dengenin olmasıdır ve sosyal adaletin sağlanmış olmasıdır. Tabi bu gelişmekte olan ülkeler de özellikle bu çok fazlasıyla yaşanıyor. Yani kimileri ultra zengin ama diplerde olan aileler olabiliyor. İşte bu dengesizliği bir nebze olsa da dengeleyebilmek adına 80'li yıllarda oluşturulan bu Sosyal Yardımlaşma ve dayanışma vakıfları o günlerden bu günlere yaklaşık 30 senedir milletimize hizmet veriyor" diye konuştu.
SYDV yeni hizmet binası bünyesinde Vakıf norm kadro sayısı 19 personelden oluşuyor. Binada ayrıca bir müdür, 11 sosyal yardım ve inceleme görevlisi, 4 Büro görevlisi ve 2 yardımcı hizmetler görevlisi de hizmet verecek. 4 personel de Şubat ayı içerisinde alınan personel alımı kapsamında göreve başlayacak.
SYDV, Yeni Hizmet Binası, toplam 940 metrekare alanda bulunuyor ve 10 yıllığına stopaj dahil 3.450 TL.'ye kiralandı. Bina bodrum, zemin ve asma kattan oluşuyor. Binada ayrıca bodrum katı, arşiv ve eğitim salonu, zemin katta vatandaş müracaat kabul servisi, asma katta da idari kısım bulunuyor.
Vali Eyüp Tepe'nin SYDV'daki incelemesine Vali Yardımcısı Karahan Daşdan, SYDV Vakfı Müdürü Kezban Şahin Aydemir, Belediye Başkan vekili Yüksel Güler, Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, Tarım İl Müdürü Özcan Yıldırım, Defterdar Osman Şimşek, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Tuncer ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Akın Oktay da eşlik etti.
(IÇ-AT-Y)

22.01.2013 17:33:05 TSI

Editör: Wan Haber