Kars Ülkü Ocakları İl Başkanlığı'nda devir teslim töreni yapıldı. Ülkü Ocakları İl Başkanlığı görevini 4 yıl sürdüren Onur Ersançmış, Ankara'ya tayini dolayısıyla görevini Tolga Adıgüzel'e devretti.
Devir-teslim töreni için Kars'a gelen Ülkü Ocakları genel Başkanı Oktay Kılavuz, Onur Ersançmış'ın Ülkü Ocakları Başkanlığı görevini en iyi şekilde yaptığını söyledi.
Ülkü Ocakları Genel Başkanı Oktay Kılavuz, devir-teslim töreninde yaptığı konuşmada; "Öncelikle Onur Ersançmış ve yönetimine çok teşekkür ediyorum. Bugüne kadar bu davaya, bu bayrağa leke sürmeden sürdürdü. Biz kendisinden razıyız cenabı Allah'ta ondan razı olsun. Kars Ülkü Ocakları nezdinde çok büyük hizmetlerde bulundular. Bundan sonra da bizimle birlikte çalışacaktır Ankara'da. Bundan sonra ki süreçte inanıyorum ki yeni atayacağımız arkadaşımız da bu bayrağı daha yükseklere taşıyacaktır buna inancımız tam. Cenabı Allah "muaffak etsin" dedi.
Ülkü Ocakları Kars İl Başkanlığı'nı uzun süre sürdüren Onur Ersançmış, 4 yıllık süreç sonrasında görevi devretmenin ve Kars'tan ayrılmanın burukluğunu yaşadığını kaydetti.
Onur Ersançmış; "Tabi ki bu salonda ve değişik yerlerde sizlere hitap ettim. Değerli arkadaşlar; Allah nasip kısmet ederse Ülkü Ocakları Başkanı olarak size son hitabım olacaktır. Peygamber efendimiz buyuruyorlar ki hadisi şerifinde 'emaneti ehil ellere teslim ediniz.' Bu hadisi şerif uyarınca bende bugün emanetin ehil ellere teslim ediliyor olmasından ötürü duyduğum memnuniyeti gururu ve bahtiyarlığı ifade etmek istiyorum. Tabi ki söylenecek söz çoktur. Ama kısaca 4 yıllık çalışma süremiz boyunca bizim yanımızda maddi manevi bulunan hocalarımıza, değerli yönetim kurulu arkadaşlarımıza, teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Bugün Ülkü Ocaklarımız da peygamber efendimizin meşveret meclisinde Türk milletinin tarih sahnesine çıktığı günden bu güne kadar sürdüre geldiği devir teslim geleneğini bir kez daha yinelemek üzere toplandık. Yaşım 29 ortaokul 1'de Ülkü Ocakları'na ayak attım bu dakikaya kadar olduysa maddi manevi hakkım helal olsun benim sizlerden istirhamım sizlerde haklarınızı helal edin. Allah hepinizden razı olsun" diye konuştu.
Ülkü Ocakları İl Başkanlığı'nda Onur Ersançmış ile birlikte uzun yıllar görev yapan ve Ülkü Ocakları İl Başkanlığı'na getirilen Tolga Adıgüzel'de, kendisine güvenerek bu göreve layık görenleri utandırmayacağını ifade etti.
Tolga Adıgüzel; "Sayın Ülkü Ocakları Genel Başkanım, değerli dava arkadaşlarım, ülküdaşlarım, bugün burada bize emanet edilen bu dava sancağını, bizden sonrakilere leke sürmeden kirletmeden götüreceğimize inanıyorum. Yüce rabbim çıktığımız yolda bizleri utandırmasın. Allahu tala yar ve yardımcımız olsun yüce rabbim bizi utandırmasın" diyerek duygularını dile getirdi.
Yapılan konuşmaların ardından Onur Ersançmış, görevi Tolga Adıgüzel'e devretti. Duygulu anların yaşandığı devir-teslim töreni sonrasında Tolga Adıgüzel, Ülkü Ocakları İl Başkanı olarak görevine başladı.
(IÇ-AT-Y)

29.01.2013 14:44:30 TSI

Editör: Wan Haber