Kars Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, öğrenci velilerini, düşük notlardan dolayı çocuklarına baskı yapmamaları konusunda uyarılarda bulundu.
Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, karnesinde kırık notu bulunan öğrencilerin ödüllendirilerek, derslerine daha iyi çalışması için teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.
Yıldırım Alkış; "Öğrenciye işte senin 3 zayıfın, 5 zayıfın var. Demeyeceğimiz bir sistem inşallah önümüzdeki yıllarda gelecek. Ama şuanda yürürlükte olan bir zayıf, iyi, kötü orta, karne sistemi var. Kesinlikle bu çocuğun, bu işi yapamayacağı, ya da bu çocuğun kötü olduğu anlamına gelmiyor. Velilerimizin asla çocuklarımızın karnesindeki düşük notlardan dolayı çocukları cezalandırmak gibi, bırakın cezalandırmayı kızmak, darılmak, küsmek kesinlikle öğrencinin başarılı olmasını etkiler" dedi.
ÖĞRENCİYİ ÖDÜLLENDİREREK MOTİVE ETMEK GEREKİR
Karnesinde kırık notu olan öğrenciye kızmak yerine ödüllendirmek gerektiğine dikkat çeken Kars Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış; "Çocuğumuza söyleyeceğimiz şu: "Yavrum şu, şu derslerin çok güzel! İnşallah biraz daha çalışırsan diğerleri de güzel olacak." Aferin karne ne olursa olsun. Çocuklarımızın iltifata, taltife ve ödüle layıktır. Eğitimcilerimiz çok iyi izah ediyorlar. Kesinlikle 3 kişi 5 kişi çocuğa bu okumaz. Efendim karnesi de kötüymüş. Senden adam olmaz. Derse maalesef çocuk kötüye gidiyor, geriye gidiyor. Halbu ki bunu çok güzel, daha iyi, olacak gibi çocukları teşvik edecek sözcüklerle onura edersek çocuklarımız daha başarılı olurlar" diye konuştu.
VELİLER ÇOCUKLARIN KARNELERİNDEKİ KIRIK NOTLARI KESİNLİKLE PROBEM ETMEMELİ
Öğrenci velilerinin çocuklarının karnelerindeki düşük notları problem etmemeleri gerektiğini ifade eden Yıldırım Alkış; "Velilerimiz kesinlikle çocuklarımızın karnesindeki ufak tefek düşüklükleri, kırık notları problem etmemeleri gerekiyor. Her halukarda ödüllendirsinler. Ödüle bir yol arasınlar. Yine çocuklarımıza mesajımız şu: Bu 15 günlük tatil boş yatma tatili değil. Hele Kars gibi kış şartlarının ağır olduğu bir yerde, çocuklarımızın sokakta, çarşıda, pazarda yapacakları çok şey yok. Bu tatili değerlendirip daha çok kitap okumalarını arzu ediyorum. Özel defter tutmalarını, günlük tutmalarını, şiir yazmalarını, öykü yazmalarını arzu ediyoruz. Gittikçe de daha iyi oluyor çocuklarımız okuma oranı gerçekten çok arttı. Çocuklarımızda yazma oranı arttı. Bunlar bizi sevindiriyor" şeklinde konuştu.
(IÇ-AA-Y)

25.01.2013 13:13:58 TSI

Editör: Wan Haber