Karslı aşıklarla bir araya gelen Belediye Başkanı Bozkuş, 'Aşıklar Akademisi Projesi' hayata geçireceklerinin müjdesini verdi.
Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kars'taki aşıklarının hangi noktada olduklarını, eksikliklerinin neler olduğunu görmeleri için 'Aşıklar Akademisi Projesi'ni hayata geçireceklerini belirtti.
Başkan Bozkuş, Kars'ta aşıkların 2 dernek altında birleştiğini, her iki derneğin aşıklarına da belediye olarak üzerlerine düşen her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.
Aşıkların Vakıf altında birleşmesi gerektiğini de vurgulayan Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş; "Belediye olarak "Aşıklar Akademisi Projemiz" var. Buradaki amacımız yani bu geleneğin, göreneğin çünkü Kültür Turizm Bakanlığı'nda ilgili Genel Müdürlük ile görüştüğümüzde onlarında böyle bir proje kafalarında olduğu olduğunu gördük. Amacımız nedir? Geçmişte elbette ustalar yanlarındaki çırakları yılarca beraber taşıyıp, onlarında en azından kelime hazinelerinin dolmasını ve nerede neyin konuşulması gerektiğini bir şekilde yaşatarak öğretiyorlardı. Ama şimdi bu imkan ve olanak yok" dedi.
AŞIKLAR AKADEMİSİ PROJESİ'NDE AŞIKLARIMIZ NEREDE OLDUKLARINI GÖRECEK
Belediye Başkanlığı'nca hayat geçirilecek 'Aşıklar Akademisi Projesi' ile birlikte aşıkların bilimsel anlamda da nerde olduklarını öğrenmelerine imkan tanıyacaklarına dikkat çeken Başkan Nevzat Bozkuş; "Akademi şunu bize sağlayacak. Edebiyat yönünden, tarih yönünden bilimsel yönden diğer genç arkadaşlarımızın, genç kardeşlerimizin de hangi noktada olduklarını, eksikliklerinin neler olduğunu ve büyükleriyle bu tür tartışmalara girdiklerinde de kendilerini artık frenlemeleri gerektiğini görmeleri gerekiyor. Çünkü sizler öyle kolay yetişmediniz. Belli aşamalardan geçtiniz. Çok çanta taşıdınız. Büyüğünüzün, sizin önünüzdeki ustanın yanında çok çok dolaştınız ve bu aşamaya geldiniz. Ama şimdikilerin böyle imkan ve olanakları yoksa bile, size karşı saygılı olmaları gerekli kendi seviyelerini de bilmeleri gereklidir" diye konuştu.
AŞIKLAR AKADEMİSİNE ARDAHAN, IĞDIR VE AĞRILI AŞIKLARDA KATILACAK
Kars Belediyesi tarafından hayata geçirilecek 'Aşıklar Akademisi Projesi'nden bölge aşıklarının da faydalanacağını ifade eden Başkan Bozkuş, özetle şunları söyledi:
"Kısmet olursa yine işin uzmanlarıyla birlikte sizlerden de destek alınarak, sizlerde bu işin içinde olmak şartıyla burada akademik anlamda bu projeden bölgeden Ardahan, Iğdır, Ağrı bu bölgelerden aşıkların katılımıyla bir haftalık bir akademik anlamda ve pratiğe yönelik çalışmalar olacak. Sonuçta da sınav yapılacak. Bu sınav sonrasında da herkes kendi durumu çok iyi veya kötü görecek. Bu projeyi başlatacağız. İnşallah bundan sonraki yıllarda daha farklı programlarla bu akademik çalışmaların devam edeceğine inanıyorum. Bu bir başlangıç olur. Başlangıçtan sonrada ufkunuz açılır. İlerisini daha iyi görebiliriz."
Kars Belediyesi 'Aşıklar Akademisi Projesi' aşıklar tarafından da benimsendi. Akademik anlamda bilgilendirilecek olan aşıklar, proje sonrasında kendi durumları hakkında net bilgiye sahip olacak. Hangi aşığın hangi dalda daha başarılı olacağı böylece belirlenmiş olacak.
(IÇ-AA-Y)

04.02.2013 09:46:51 TSI

Editör: Wan Haber