Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Başkan Bozkuş, yaptığı açıklamada; "Ülkemizde demokrasinin ve siyasi hayatın gelişiminde önemli görevler üstlenen basınımızın güzide temsilcileri, sizler, halkın haber alma bilgi edinme hakkının olmazsa olmazı, savunucusu ve temsilcisisiniz. Değerli basın mensubu kardeşlerim, her türlü zor koşullarda çalışarak, halka en hızlı yol ile en kısa sürede, en doğru haberi ulaştırmaya çalışan, günümüzün gelişen basın araçları ile evlerimize, işyerlerimize sokaklarımıza ulaşan emekçiler" dedi.
Gazetecilerin Kars'ın ve Türkiye'nin sorunlarının tespiti ve çözümü yolunda gözü ve kulağı olduğunu ifade eden Başkan Bozkuş; "Milletimizin birlik beraberliği, huzurumuzun korunması doğrultusunda ilkeli, doğru ve tarafsız yayıncılık anlayışıyla çalışan, gelişen vesayet demokrasisinden kurtulan ülkemizin gerçek demokrasiye ulaşması yolunda vazgeçilmez işlevler görmektesiniz. Acıları, sevinçleri, kamuoyuna aktaran bir mesleğin mensuplarısınız. Elimiz, ayağımız, gözümüz olan tarafsız, objektif bir şekilde, sadece kamuoyunu bilgilendirme amacıyla yaptığınız haberlerle, demokrasi kültürümüzün güçlenmesine önemli katkılar sağlıyorsunuz" diye konuştu.
Kars Belediye Başkanı Bozkuş, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Sizlerin, sorunlarınızın çözümü, sosyal haklarınızın, ekonomik şartlarınızın iyileştirilmesi, daha rahat çalışma ortamına kavuşmanız hiç şüphesiz ki; medyayı, demokrasiyi ve toplumu daha güçlü kılacaktır. Bugüne kadar hep doğru, tarafsız, objektif bilgiyi, topluma ulaştırmanın gayreti içinde oldunuz. Bundan sonra da aynı sorumlulukla hareket edeceğinize inancım tamdır. Bu önemli gün vesilesiyle bütün basın çalışanlarına huzurlu, mutlu ve başarılı bir meslek hayatı diliyor, bu mesleği yaparken hayatını kaybeden basın çalışanlarını da rahmetle anıyorum."
(IÇ-AA-Y)

10.01.2013 13:20:02 TSI

Editör: Wan Haber