Karpuzlu Belediye Başkanı Hilmi Dönmez, yaptığı basın açıklaması ile 2012 yılını değerlendirip 2013 yılı çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Ulaşmıdan sağlığa, sosyal alandan arıtma tesisine kadar pek çok proje üzerinde çalıştıklarını belirten Karpuzlu Belediye Başkanı Hilmi Dönmez, 2013 yılından umutlu olduklarını söyledi. Karpuzlu olarak en çok önemsediklerini projelerden birinin Karpuzlu-Milas yolu olduğunu belirten Başkan Dönmez, "İlçemiz ile Milas arasında açılması planlanan yolun ihalesi 2011 yılında Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılmıştı. Ancak yolun geçtiği yerlerde bulunan Labranda Antik Kenti sit sınırları ile Feldspat ve kuvars maden ocaklarının projeye çeşitli itirazlarda bulunmaları nedeniyle bazı sıkıntılar yaşanmıştı. Karayollarının gerek sit sınırları ve gerekse maden firmalarının itirazlarını göz önünde bulundurarak proje üzerinde yaptığı revizyonla bütün sorunlar çözümlendi. Ocak ayı itibari ile Karpuzlu-Milas yolunun geçtiği yerlerde kamulaştırma çalışmalarına başlandı. Yol yapım çalışmaları Mart Nisan aylarında tekrar hız kazanacak" dedi.
Entegre Devlet Hastanesini ilçeye kazandırarak mevcut hizmet binasında 24 saat sağlık hizmeti verilmeye başlandığını kaydeden Başkan Dönmez, "Yeni hizmet binası yapılması için İlçemiz Hükümet Konağının yanındaki boş arazi Sağlık Bakanlığına tahsis edildi. Yeni Devlet Hastanesi Hizmet Binası projesi Sağlık Bakanlığınca tamamlanarak ihale aşamasına gelindi. İnşallah önümüzdeki aylarda ihalesi yapılarak en kısa sürede tamamlanacak" diyerek devlet hastanesinin yeni binasında vatandaşlara hizmet vermeye başlayacağını söyledi.
Aydın'ın büyükşehir olmasını sevinçle karşıladıklarını da kaydeden Karpuzlu Belediye Başkanı Hilmi Dönmez, kanalizasyon ve atıksu arıtma tesisi projelerinin hayata geçmek üzere olduğunu belirtti. Dönmez, "Kanalizasyon projemizin yüzde 50'sini Başbakanlık Sukap projelerine dahil ettirmek suretiyle ihale çalışmaları tamamlanmış olup, ihale aşamasındadır. Ayrıca Atıksu Arıtma tesisi projemizde kanalizasyon projesine paralel olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının sağladığı ödenekler sayesinde ihalesi yapılacaktır" dedi.
Başkan Dönmez 2012 yılı yatırımları ilgili olarak ise "İlçemiz Orta Mahallede bulunan tescilli camimizin restorasyon çalışmaları tüm hızıyla sürmekte olup, şuan restorasyonun yüzde 80'i tamamlanmıştır. Futbol sahamız Belediyemiz, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Özel İdaresinin katkılarıyla sentetik çim sahaya dönüştürülerek, Belediye spor kulübümüzün her iki takımına hizmet vermektedir. İçme suyu şebekemizde bulunan asbest boruların yüzde 80'i değiştirilmiştir. Ayrıca içme suyu su depolarımız membran kaplamalarla kaplanarak vatandaşlarımıza daha sağlıklı ve kaliteli içme suyu sağlanmaktadır.geçen yıl ilkini düzenlediğimiz Alinda Festivali geleneksel olarak yapılacaktır" ifadelerine yer verdi.
(İK)

14.01.2013 09:54:22 TSI

Editör: Wan Haber