Yönetmenliğini Ahmet Uluçay'ın yaptığı "Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak" isimli filmde karpuz satıcısı rolünü oynayan Mustafa Çoban hayatını kaybetti.
"Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak" filminde karpuz satıcısı rolünü oynayan 1 çocuk babası Mustafa Çoban (48), tıpkı filmin yönetmeni Ahmet Uluçay gibi amansız bir hastalığa yakalandı. 3 ay boyunca akciğer kanseri teşhisiyle hastanede tedavi gören Çoban hayatını kaybetti. Çoban'ın cenazesi Tepecik beldesine toprağa verildi.
Acılarının büyük olduğunu söyleyen Çoban'ın dayısının oğlu Ahmet Özcan, "Kendisi çok iyi bir insandı. Küçükken beraber Karaköy'de hayvan otlatırken bir ağacın dalında tek erik kalmıştı. Orada başka arkadaşlarımız da vardı. Onlar o eriği düşürdüler. Mustafa kaptı, herkesten önce yedi. Bunu hatırlayınca tebessüm ederdik hep. Mustafa çok renkli kişiliği olan, büyükle büyük, küçükle küçük olabilen, inancı sağlam bir arkadaşımızdı. O filmde oynaması hayatına bir değişiklik getirmedi. Aynı Mustafa kaldı hep" dedi.
"Onun gibi bir daha gelmez" diyen yengesi Fatma Fidan ise, "Mustafa gülenle güler, ağlayanla ağlardı. Çocukluktan büyüttük onu. Çok iyi bir insandı. Tepecik beldesinde çok sevilirdi. Hastanede ziyaret ederdik. 'Nasılsın?' diye sorduğumuzda hiç halinden şikayet etmezdi. 2 yıldan fazla yattı, hiçbir şikayetini duymadık" diye konuştu.
Çocukluğu Mustafa Çoban ile geçen teyzesinin oğlu Süleyman Fidan da, "İnşallah onun gibi evlatlar her zaman yetişir. Cemiyetçi bir insandı. Herkesin işine koştururdu. Hiçbir zaman dostlarını zor günlerinde yalnız bırakmazdı. Filmde de görüldüğü gibi çok candan ve neşeli bir insandı. Nakliyecilik ve müteahhitlik ile ömrünü geçirdi" şeklinde konuştu.
Ahmet Uluçay'ın ilk sinema filmi olan "Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak", ünlü oyuncuların oynamadığı ve yönetmeninin de rol aldığı özgün bir yapımdı.
(İÖ-EFE-MŞ-GS-Y)

20.02.2013 12:39:54 TSI

Editör: Wan Haber