Bilecik'in Bozüyük ilçesinde doğuştan miyopati ve solunum yetmezliği rahatsızlığı olduğu için evinde eğitim alan öğrenciye, karnesi de evinde verildi.
Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi Muhammed Gürkan Kartal'a (11) karnesi, 4 Eylül Mahallesi'ndeki evinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanifi Başıbüyük tarafından verildi. Başıbüyük, karne teslimi sırasında Kartal'a sınıf öğretmeninin öğrencinin karnesine yazdığı, "Sevgi, saygı, azim, zeka seni anlatan sadece birkaç kelime. Bu kadar zorluk arasında ancak senin kadar harika biri bu başarıyı gösterebilirdi" sözleriyle moral verdi. Bu yıl 4'üncü sınıflara takdir belgesi verilmediğini hatırlatan Başıbüyük, Kartal'ın notları itibarıyla takdirlik bir öğrenci olduğunu söyledi.
Daha sonra gazetecilere açıklama yapan baba Hakan Kartal, doğuştan rahatsız olan oğlunun eğitimini ara vermeden sürdürmesi için ellerinden geleni yapıklarını anlatarak, "Oğlumun doğuştan kas rahatsızlığı oldu ve buna bağlı sıkıntıları oldu. Büyüdükçe yavaş yavaş tıbbın da ilerlemesiyle her aile gibi oğlumuzun iyileşeceğini umut ediyoruz. Eğitimi konusunda sizlerin de desteği ile bizler de üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Gerek okul idaremizin gerek öğretmenlerimizin gerekse sizlerin desteğine gerçekten çok teşekkür ediyoruz. Gürkan bu yıl 4'üncü sınıfta. Bundan sonra da inşallah sizlerin de desteği ile eğitimini sürdürecek" dedi.
Kartal, oğlunun sağlığında olumlu yönde gelişmeler olduğunu da belirterek çocuklarının muayene ve kontrollerini düzenli olarak takip ettiklerini kaydetti.
Öğrencinin hastalığı bulaşıcı olduğu için okulda eğitim alamadığını ifade eden Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Müdürü Musa Yılmaz ise şöyle konuştu:
"Öğrencimiz Muhammed Gürkan Kartal kas hastalığı nedeniyle sokağa çıkamıyor. Kas hastalığına bağlı bulaşıcı hastalıklar da çabucak bulaştığı için çok az sokağa çıkıyor. Bu nedenle okulda eğitim alamıyor. Biz ona 4 yıldan bu yana evinde eğitim veriyoruz. Öncelikle öğrencimize okuma yazma öğretildi. Daha sonra Matematik, Türkçe ve ilgili sınıf dersleri öğrencimize aktarıldı. Öğrencimizin gelişme seviyesi örgün eğitimdeki öğrencilerin eğitimi ile paralel ilerliyor. Öğrencimiz derslerinde çok başarılı. Şu anda 4'üncü sınıfın birinci dönemini de bitirmiş bulunuyoruz. Kendisine karnesini evinde verdik. İnşallah sağlığında da olumlu gelişmeler bekliyoruz. İnşallah gönlünden geçen mesleğe kavuşur ve vatana millete hayırlı bir evlat olarak yetişir."
(İC-KÇ-YS-GS-Y)

25.01.2013 15:17:50 TSI

Editör: Wan Haber