Okulların yarıyıl tatiline girmesi ile Edirne Valisi Hasan Duruer Mustafa Necati İlkokulunda karne dağıtım törenine katıldı. Vali Duruer öğrencilere tek tek karnelerini dağıtırken bir öğrencinin yanına oturarak öğrencilik yıllarını hatırladı. Duruer, öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriyi de beğeniyle izledi.
Edirne Valisi Hasan Duruer, karne dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, "Kışın karda bile kafamızı gözümüzü sararak yarım metre kar varken tipide okula gittiğimi hatırlıyorum. Severdim okulumu, küçükken de hep vali olmayı düşünürdüm. Yeni bir eğitim öğretim yılının sonuna geldik ve ilk devresini bitiriyoruz. Edirne yaklaşık 60 bine yakın öğrenci, 4 bine yakın öğretmen sayısıyla birlikte gerçekten eğitimde çok iyi bir seviyede. Bunda bizden önceki arkadaşların, milli eğitim camiasının öğretmen, öğrenci velilerinin büyük bir ilgisi var. Hedefimiz öğrencilerde bir takım farkındalıklar getirmek, eğitimin içini doldurmak, sadece öğretimde değil, eğitimde de Edirne'de bir farkındalık meydana getirmek istiyoruz. Bütün çalışma ve gayretlerimiz bu yönde. Hedefimiz inşallah bu çalışmalar doğrultusunda Edirne'yi daha ileri bir seviyeye taşıyabilmek. Ama çocuklar sadece öğrenirken değil, eğiterek de spor, kültür, sanat ve yaptığı çalışmalarda başarılı öğrenciler olmasını istiyoruz. Şehrini ve kendi kültürünü tanıyan, geleceğe güvenle bakan ama bilgiye de ulaşmasını bilen öğrenciler yetiştirmek en büyük hedeflerimizden bir tanesi. Bunda başta Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin Özcan olmak üzere ekibinin gerçekten güzel çalışmaları ve gayretleri var. Başta Milli Eğitimi Müdürümüz, öğretmen arkadaşlarımız ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" dedi.
BAHARLA BİRLİKTE ÖĞRENCİLER EDİRNEYİ TANIYACAK
Vali Duruer, zayıf karnelerin her zaman olabileceğini belirterek, "Elbette ki zayıf da olacaktır, başarı da olacaktır. Onun için velilerimizin karneye bakarak çocuklarını değerlendirmemeleri gerektiğini düşünüyorum. Bunların içinde süper zekalı çocuklar vardır fakat biz belki eğitim olarak bunları yeterli imkanı sağlamamış olabiliriz. Zaten hedefimizin bir tanesi de üstün yetenekli çocuklara farklı bir eğitim vererek onlara bir farkındalık meydana getirmek diye düşünüyoruz. Bahardan itibaren öğrencilerimizin tamamına tarihi mekanlarını gezdirmek, şehri tanıtmak istiyoruz. Bir Şükrü Paşa'yı tanısınlar, Safiye Erol kimdir onu bilsinler diyoruz. Bu arada eğitilmiş olan değerlerimizi bilsinler düşüncesiyle güzel çalışmalar yapıyoruz, çok çeşitli projeler var. Bunları zamanla göreceksiniz" şeklinde konuştu.

25.01.2013 15:34:44 TSI

Editör: Wan Haber