Samsun'da çeşitli sağlık sorunlarından dolayı okula gidemeyen ve "evde eğitim hizmeti"nden faydalanan çocuklara karneleri evlerinde verildi.
Okul öncesi ve ilköğretim çağındaki özel eğitime ihtiyacı olan bireylerden, sağlık problemi nedeniyle örgün eğitim kurumlarından doğrudan yararlanamayacak durumda olanlara evde veya hastanede yatarak tedavi gördüğü sürede eğitim hizmeti vermeyi düzenleyen Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) "Evde ve Hastanede Eğitim Hizmetleri Yönergesi" kapsamında Samsun'da 52 öğrenci evlerinde eğitim alıyor.
Evde eğitim alan öğrenciler karne heyecanını diğer öğrencilerden farklı yaşadı. İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora, Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Tahsin Nas, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş, Atakum Mimar Sinan İlköğretim Okulu Müdürü İbrahim Gün ve öğretmenler evde bakım hizmeti alan ve doğuştan deri hastası olan 10 yaşındaki 4. sınıf öğrencisi Emirhan Seçmen'i ziyaret ederek hem karnesini hem de çeşitli hediyeler verdiler.
Samsun'da evde bakım hizmeti alan 52 öğrencinin olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, "Samsun merkezde, Çarşamba, Bafra, Havza ilçelerinde bu öğrencilerimizin eğitimlerini evde yapıyoruz. Bu da devletimiz herkese ulaşmaya ve eğitimden geçirmeye çalışıyor. İnşallah bundan sonra bu devam edecek. Yine Samsun'da birtakım araştırmalardan sonra bu şekilde öğrencilerimiz varsa onların ayağına da hizmetimizi götüreceğiz" dedi.
Samsun'da yaklaşık olarak 250 bin öğrencinin olduğunu ifade eden Cora, "Bugün bu öğrencilerimizin karnelerini veriyoruz. Velilerimizden öğrencilerimizi üzmemesini istiyoruz. Durumu olumsuz olanlar varsa da onları iyiye yorsunlar. Çocuklarımızın hevesini kırmasınlar, güvenlerin özverilerini zedelemesinler. Çocuklarımızı her zamankinden daha çok sevelim ve başarıya teşvik edelim" diye konuştu.
Evde bakım hizmeti alan ve karne sevincini de evde yaşayan 10 yaşındaki 4. sınıf öğrencisi Emirhan Seçmen de evde eğitim hizmeti veren öğretmenlerine teşekkür etti.
(GKH-SLH-Y)

25.01.2013 11:40:50 TSI

Editör: Wan Haber