Okulların sömestri tatiline girmesiyle birlikte Türkiye'nin önemli termal turizm merkezlerinden Kütahya Simav'da tatil ve şifa ortamının birlikte sunulduğu Eynal Kaplıcalarındaki 900 yatak kapasiteli motellerde yer kalmadı, doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı.
Belediye Başkanı Kasım Karahan, Eynal Kaplıcalarının şifalı suları ve emsallerine göre hem kaliteli hem de çok ucuz hizmetin sunulduğu termal tesislerin son yıllarda ilk planda tercih edilen bir merkez haline geldiğini, okulların yarıyıl tatiline girmesi ile tesislerdeki doluluk oranın yüzde yüze ulaşmasının da bunun bir göstergesi olduğunu söyledi.
Belediye olarak profesyonelce işlettikleri termal tesislerin ilçenin tanıtımına büyük katkılar sağladığına vurgu yapan Başkan Karahan, "Eynal Kaplıcalarımızdaki termal tesislerimiz her derde deva şifalı suları kadar modern tesisleriyle de adından söz ettiriyor. Kaplıcamızı tercih eden misafirler yaptıkları araştırmalar neticesinde şifalı suyun yanında tesis kalitesini de göz önüne alarak Simav'a geliyor. Eynal Kaplıcalarında yapılacak tatilin çocuklarına verebilecekleri en güzel karne hediyesi olduğunu düşünüyorlar" dedi.
Karne hediyesi olarak sömestri tatilinde çocuklarıyla birlikte Eynal Kaplıcaları'na İstanbul'dan gelen Ahmet Kolay, "İstanbul Ümraniye'de bir ilköğretim okulunda okuyan üç çocuğuma ilk yarıda teşekkür ve takdir belgeleri almaları halinde tatil sözü vermiştim. Eşimle birlikte yaptığımız araştırmada tatil ve şifa ortamının birlikte sunulduğu emsallerine göre hem çok ucuz hem de daha kaliteli bulduğumuz Simav Eynal Kaplıcalarını tercih etmemizde ne kadar isabetli davrandığımızı buraya gelince anladık. Eşim, üç çocuğum ve annemi de alıp geldiğimiz Eynal kaplıcalarında bizler şifalı sulardan yararlanırken çocuklarımızda doğal güzelliklerin sergilendiği kaplıcada tatilin tadını çıkarıyor. Çocuklarımız İstanbul'a ikinci yarı için moral ve motivasyon kazanarak dönecekler. Çok mutluyuz. Gelecek yılın planlarını şimdiden yaptık. Tercihimiz yine Simav olacak" dedi.
Karne hediyesi olarak iki çocuğu ile birlikte İzmir Bornova'dan Simav'a gelen Bülent Dinler, "İki evladımız Bornova Fen Lisesine gidiyor. Karne hediyesi olarak onlara tatil sözü verdik. Araştırma yaptık. Bütçemize en uygun tatil olanağını Simav'da bulduk. İyi ki gelmişiz diyoruz. Hem bizler hem de çocuklarımız burada çok mutlu. Bizler Büyükşehrin verdiği stres ve yorgunluğu üzerimizden atarken çocuklarımızda burada doğal bir ortamda gezip eğleniyorlar. Arkadaş guruplarıyla hoşça vakit geçiriyorlar. İzmir'e moral ve motivasyon toplayarak döneceğiz. Simav'ı İzmir'de eşimize dostumuza tavsiye edeceğiz. Seneye akrabalarımızla birlikte daha kalabalık bir gurupla gelmek istiyoruz" şeklinde konuştu.
(MY-EFE)

31.01.2013 12:13:20 TSI

Editör: Wan Haber