Malatya'da, bir dernek ve dershane işbirliği ile karne hediyesi olarak çocuklara ücretsiz SBS'ye hazırlık kursu verileceği bildirildi.
Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle, Gündüzbey beldesindeki su sesi tesisinde basın mensuplarına kahvaltı verildi.
Kaysı Diyarı Toplum Dayanışma Derneği ve İklim Dershanesi'nin ortak projesi buradaki programda basına açıklandı. 7-14 yaş arasındaki çocukların Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) ücretsiz hazırlanacağı dile getirildi.
Kayısı Diyarı Toplum Dayanışma Derneği Başkanı Sevda Kök, yaptığı konuşmada, "Öncelikle geçmiş olan çalışan gazetecilerinin gününü en içten dileklerimle kutluyorum" dedi. Dernek olarak 2010 yılından beri çeşitli organizasyonlara imza atarak Malatya'da ilklerin öncüsü olmak için çaba gösterdiklerini anlatan Kök, şöyle konuştu: "Yine 18 Ocak 2013 tarihinde kültür müdürlüğünde yapacağımız kayısı tanıtım gecesinde kayısımızın bilinmeyen şifa ve sınırlarının tanıtımını icra edeceğiz. Yine İlklim Dershanesiyle çeşitli projeleri istişare ederek Malatya'da bir ilk öncüsü olma çabası vereceğiz."
İklim Dershaneleri yetkilisi Ramazan Gülsüm de, Malatya Kayısı Diyarı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve İklim Dershaneleri olarak 7-14 yaş arası çocuklara yönelik ücretsiz kurs vererek, karne hediyesi vereceğiz" dedi.
(NA-HO-Y)

13.01.2013 16:00:43 TSI

Editör: Wan Haber