Mardin'in Kızıltepe ilçesinde lise üçüncü sınıf öğrencisi L.Ç.'nin, karne aldığı gün 4 kişi tarafından kaçırıldığı iddia edildi.
Edinilen bilgilere göre, 16 yaşındaki L.Ç., okuldan karnesini aldıktan sonra okula doğru yürümeye başladı. İddiaya göre, L.Ç., okula yakın bir yerde durdurularak, silah zoruyla arabaya bindirildi. Genç kızı kaçırdığı iddia edilen 4 zanlıdan 3'ünün yakalanarak tutuklandığı belirtilirken, genç kız ve kaçırdığı öne sürülen 1 kişinin bulunması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.
Kaçırılan kızın babası Selahattin Ç. kızını kaçıran ve kızının ortaya çıkmasını engelleyen amcası A.K. hakkında suç duyurusunda bulundu. Acılı baba Selahattin Ç., "Kızım cuma günü karne almaya gitti. Cumhuriyet Lisesi üçüncü sınıf öğrencisi. Bu arada okulun önünde onu bekleyen dört kişi, önünü kesiyor. Yumruklar atarak ve silah göstererek arabaya binmesine mecbur ediliyor. Kızımın yaşı 16 ve reşit değil. Üzerinde kimliği dahi yok. Bütün bulgular kızımın zorla kaçırıldığını gösteriyor. Olayı duyar duymaz Kızıltepe Emniyet Müdürlüğü'ne şikayette bulunduk. Emniyet güçlerine teşekkür ediyorum. Olaya adı karışan üç kişi kısa sürede yakalanarak cezaevine gönderildi. Ancak halen kızım bulunmuş değil. Hayatından endişe ediyorum. Bana göre, kızımı ve kaçıran çocuğu amcası A.K. himaye ediyor. A.K. açıkça suçluyu koruyor ve suç işliyor. Bunun için suç duyurusunda bulundum. Bütün yetkililere sesleniyorum, lütfen kızımı bulun" dedi.
(İA-YRT-Y)

28.01.2013 15:38:01 TSI

Editör: Wan Haber